Hospitalitat

Al setembre passat, ens vam trobar els responsables dels diferents centres d’Esplai dels Jesuïtes per encarar tot un curs de reptes. Compartint una mateixa inquietud i trobant-nos enmig de la campanya «Hospitalitat» que llençava la Companyia es va fer una aposta valenta perquè ens inspirés, encara més, en la nostra tasca, i això es va plasmar en la proposta d’acollir-nos entre Esplais al llarg del curs.

Així doncs, el 19 de novembre, el grup de Jovenívols 2 (tercer i quart d’ESO) i els seus respectius monitors ens disposàvem a sortir amb el tren en direcció a Badalona, concretament al barri de Sant Roc, on cada dissabte l’Esplai Chanut s’omple d’infants i joves del barri. Aquest cop però estaven preparats per acollir un grup de lleidatans/es.

Només arribar, ens havien preparat una activitat per conèixer una mica Sant Roc, un barri que ens va sorprendre força, ja que era molt diferent al nostre. En acabar vam dinar plegats i ens vam dirigir cap al riu per jugar. Va ser una estona ben bonica. Cap a mitja tarda, vam arribar a la platja i, al vespre, vam acabar al bell mig de Barcelona, a l’Escola del Clot. Justament aquell dia es feia una missa en commemoració del Pare Chanut (Jesuïta que dóna nom a l’Esplai). Va ser una celebració preciosa i vam poder palpar una mica la font d’inspiració d’un grup de monitors i monitores que fan una tasca digna d’elogi! Vam dormir al col·legi i al dia següent vam fer una gimcana pel barri sobre els Drets dels infants, ja que se celebrava aquell mateix dia l’aniversari de la seva aprovació. A la tarda, cansats però profundament agraïts, amb la motxilla plena de moments viscuts i rostres de persones, agafàvem el tren per tornar a casa.

Ens van demanar que parléssim de com vivim l’Hospitalitat a l’Esplai. Aquest és el millor exemple, perquè per moltes coses que intentem fer per acollir els altres resulta molt colpidor quan és l’altre qui t’acull… i nosaltres ens vam sentir com a casa, amb la sensació que Déu hi era ben present. Som conscients que allà hi tenim un trosset del nostre Esplai i del nostre cor i agraïm profundament haver compartit aquells dos dies amb la bona gent del Chanut.

Creiem en l’hospitalitat com a eina per a la construcció d’un món millor, més solidari i en pau. Les portes del nostre Esplai estan obertes a tothom que vulgui formar part d’aquesta petita gran família. Seguirem acollint i seguirem estimant!

Equip de monitors/es de l’Esplai.

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal