Vasos comunicants

Tires aigua en un dipòsit i tot seguit, per algun conducte, el líquid corre fins a omplir el més baix o el més petit dels dipòsits. Tots queden al mateix nivell.

Això és una imatge de la solidaritat i de la comunicació de béns.

La Parròquia ha establert dos agermanaments. Un amb la Parròquia d’Apopa a El Salvador, amb el Rafa Sivatte, i un segon amb la Parròquia de Sant Pere Claver, al Txad, amb el Manolo Fortuny.

Els nostres agermanaments són una forma de fer vasos comunicants. ¿Deixem passar les nostres riqueses cap al tercer món, o posem aixetes que disminueixen el flux o el tanquen completament?

Aquest mes de maig esperem la visita del Manolo Fortuny del Txad, en concret dels dies 15 al 18.  Tindrem l’oportunitat de parlar amb ell, que ens expliqui i ens faci arribar com n’és d’important per a la seva comunitat, i per a la nostra, el flux de la solidaritat.

Catalunya és una comunitat rica en cultura. Al Txad hi ha més del 50% d’analfabets que no han trepitjat mai una escola. El Manolo està creant escoles i centres culturals per elevar el nivell de tot un poble.

La nostra agricultura està a molts anys llum de l’agricultura de Kyabé. El Manolo s’escarrassa perquè els cultius produeixin collites suficients per al manteniment de les famílies i fer que tots puguin menjar, vestir-se i anar a l’escola o al metge.

Siguem vasos comunicants, que amb la nostra solidaritat transmetem també la nostra fe en Jesús i la seva paraula d’amor.

 

P. Ramon Ribas Boixeda,
Vicari de la Parròquia

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal