CAMINS DE L’HOSPITALITAT

“Al final de cada caminada...
descobrim que no hi ha ningú
que no sigui estimat”

P. Frans Van der Lugt

Aquest mes de juny tenim l’oportunitat d’acollir i acompanyar un grup nombrós de refugiats sirians que estaran de pas per Lleida i Verdú. Un cop a l’any, en el temps de primavera, un grup de joves refugiats sirians que viuen a Europa organitza un pelegrinatge.Caminen en memòria del P. Frans van del Lugt, jesuïta que va viure a Síria durant 40 anys, fins que va ser  assassinat a Homs l’abril del 2014.  El P. Frans sj, ja organitzava caminades per diversos indrets de Síria, convidant a participar a persones de diferents orígens, ètnies i religions, treballant així el diàleg, la convivència i la pau. Enguany han triat fer una part del camí ignasià que va de Loiola a Manresa. 

I a nosaltres se’ns brinda l’oportunitat d’acollir-los i acompanyar-los.  Quan hom experimenta el ser acollit o acollir descobreix una dimensió molt rica de la persona.  Fomentar experiències d’encontre ens revela un sentit profund: el viure amb altres i veure els altres com un germà.  Acollir al pelegrí és acollir Jesús, diu sant Benet.

Us convido ja d’entrada a participar el dia 12 de juny de la festa de l’acollida i animar-vos, si podeu, a caminar amb ells el tram de Palau d’Anglesola-Verdú (el dimecres 13) o de Verdú-Tàrrega (el dijous 14).   O participar en la logística de la caminada.

I tot això ens ha de fer pensar: com podem ser una comunitat d’HOSPITALITAT?  A la parròquia ja estem fent moltes coses en aquesta línia. El grup de Tercer Món treballa per la sensibilització, la cooperació i des de fa un temps també l’acollida i l’hospitalitat. Actualment estem acompanyant  9 famílies i persones nouvingudes que necessiten d’una xarxa de relació de suport, perquè han vingut a casa nostra i estan soles.   

Si ens posem a la pell de moltes persones que, com els refugiats o els temporers, viuen a la intempèrie, veurem que no demanen caritat sinó dignitat. Siguem creatius i generosos, promptes i reivindicatius a acollir!

Que ressoni en nosaltres la frase de Jesús a Mt 25:

»--Senyor, ¿quan et vam veure afamat, i et donàrem menjar; o que tenies set, i et donàrem beure? 38 ¿Quan et vam veure foraster, i et vam acollir; o que anaves despullat, i et vam vestir? 39 ¿Quan et vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure't?

40 »El rei els respondrà:

»--Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu.

Estem connectats seguint els hashtags: #JoCamino #GràciesPerVenir

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal