Des de 1603

Aquest estiu, desempolsant molts papers, hem trobat una carta del P. Arrupe dirigida al P. Joan Canet* i que publiquem dins d’aquest “TRUC” en motiu, fa quaranta anys, de la inauguració dels locals parroquials. La carta, llegida avui, continua essent molt inspiradora. Us en comparteixo quatre flashos.

Des de 1603.

La carta menciona que la presència dels jesuïtes a Lleida es remunta a principis del s. XVII. Això és interessant perquè avui no es conserva cap de les obres creades en aquell temps. Ens ve a dir que la missió que portem a terme tant la Parròquia, com Arrels, el Claver, la CVX, les comunitats... és prèvia a les obres, i comuna.

En aquella terra de sant Pere Claver.

Arrupe no diu “Lleida” sinó que es refereix a la terra de sant Pere Claver fent referència a la manera com vol que continuem estant: al costat dels més necessitats. La presència de la companyia de Jesús no es pot desvincular del compromís social.

Una salutació a tots els fidels.

Avui en diríem missió compartida, una missió jesuïta no exclusiva dels religiosos, sinó de la inseparable unió laics-i-religiosos i en comunió amb l’Església local de Lleida.

A seguir ajudant, d’una manera nova, a la formació i el creixement espiritual.

Arrupe parla sempre de la novetat. Ens quedem també amb això, en ser creatius per continuar ajudant-nos a créixer com a bons cristians.

 

P. Roger Torres

Rector

 

 

Imatge: Monument a Pedro Arrupe a la Universitat de Deusto. Bilbao. Wikipedia

*El P. Arrupe va ser el general dels jesuïtes en un temps extraordinari. Ell va portar l’obertura del Concili Vaticà II a la Companyia i va parlar de la inseparable divisió del binomi fe-justícia. En aquest anys passats s ’ha obert la causa de la seva beatificació. El P. Canet va ser el nostre primer Rector, el recordareu per ser una persona entranyable, d’una gran humanitat.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal