Ens hi hem de posar!

 
Ja no ens pot ser indiferent l’estat de la Terra en qüestió medio-ambiental, car com diu el Papa Francesc, “no hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó només una única i complexa crisi socio-ambiental”. [LS 139 ]  La crisi ambiental és també una crisi de justícia social, i posa en risc a moltes persones arreu del planeta.
 
El repte de la cura de la Casa Comuna és un repte que ha de passar, forçosament, per una acció comunitària i personal.   Tres aspectes veiem que son importants: l’espiritualitat, la justícia social i les accions concretes. 
 
Davant d’aquesta urgència hem de començar per compartir quina espiritualitat ens uneix per no caure en un activisme estèril.  Cal infondre un relat esperançat que ens ajudi a engrescar-nos a treball pel bé comú.  Els discursos apocalíptics i de la por més aviat generen rebuig. Ens cal rellegir el relat de la Creació i veure com des de les catequesis, els grups, l’esplai provoquem als petits i joves experiències en la Natura que els apropin a Déu. 
 
És des de la mateixa espiritualitat que sorgeix també el relat del compromís amb els més pobres, les víctimes de totes les crisis.   És des d’aquí que el treball pel medi ambient es converteix des del primer moment per un  compromís per la justícia social que ens ha de qüestionar els nostres hàbits, el nostre consum, la manera com generem residus... 
 
I ens cal posar fil a l’agulla i començar. Ens cal pregar, cal que ens sensibilitzem, conèixer i formar-nos, ens cal programar accions i fer passos concrets.   Però per on comencem? Des del curs passat que la Parròquia s’ha marcat com a objectiu el pensar què hem de fer i ens hem començat a formar i ens hem unit al moviment “eco-parròquies” que promou Justícia i Pau.
 
Potser la millor manera de començar és fer ressonar les preguntes de l’examen ignasià: què hem fet, què estem fent, què hem de fer.
 
“Pare nostre que sou present en tot l’univers i en la més petita de les vostres criatures, vós que envolteu amb la vostra tendresa tot el que existeix, vesseu en nosaltres la força del vostre amor perquè tinguem cura de la vida i de la bellesa.” [LS 246]

P. Roger Torres, rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal