Església, mare i creu

Església, mare i creu és un llibre escrit el 2010 pel bon amic Joaquim Cervera.  El llibre descriu una església malalta amb unes estructures eclesials que cal renovar. En tot moment l’autor parla des de l’Església i amb l’afecte posada en ella.  M’agafo a aquest títol no per parlar de la renovació de l’Església que descriu el llibre, sinó per parlar dels abusos comesos per gent d’església a menors d’església.

Parlem des de la imatge d’Església que és mare, des de l’afecte posada en ella i per aquest motiu ens pesa més sentir els crims que s’han comès dins d’ella.  I no podem ni imaginar el dolor que ha causat a molta gent que, tenint aquest mateix sentiment, se’ls ha anat violentant la seva vida.  Com pot ser que la realitat que estimo, l’Església, pot ser mare i creu a la vegada? Com ens deia l’Alexis en una de les seves darreres homilies:

“Pobres de nosaltres si ara el que més ens pesa és la taca en la imatge corporativa que tot això ens deixa. Evidentment que avergonyeix i és humiliant i desagradable. Però ara és temps d’obrir els ulls, de donar la cara. De no mirar a un altre lloc. De reconèixer el mal fet, de demanar perdó, d’acollir les víctimes i escoltar-les, si volen parlar. De jutjar els crims comesos. De prendre les mesures penals que convingui. I de construir una cultura de protecció dels nens i persones vulnerables. Una cultura eficaç. Una cultura serenament vigilant. Una cultura que asseguri al màxim possible que els entorns educatius, de lleure, pastorals, siguin entorns segurs per als més vulnerables. El primer pas per fer el bé és no fer el mal, evitar tot dany i prevenir-lo. Molt s’està fent. Segueixo confiant profundament en la Companyia.”

Estem en temps de Quaresma, temps per pregar per la renovació i la purificació.  Preguem perquè les nostres comunitats siguin llocs sans d’acollida i de convivència, i que entre tots tinguem cura dels més petits i vulnerables.  

 

 

P. Roger Torres

Rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal