Gent de Sant Ignasi, sou molt bona gent!

Hem tingut un mes de febrer agitat: la visita pastoral del sr. bisbe, l’ordenació diaconal del Lluís Salinas i tot un ressò mediàtic de fets lamentables produïts per part de gent d’església. 

Aquest mes de febrer hem tingut la “Visita Pastoral” del sr. Bisbe Salvador Giménez.  Ha estat una visita intensa, recorrent la vida de la comunitat des dels petits de la catequesi fins als grups de la gent gran de la Vida Creixent, passant per la visita als programes d’Arrels Sant Ignasi i les escoles dels Maristes i el Claver.  Fent aquest recorregut un s’adona que la parròquia és una comunitat de comunitats, un gran grup de persones que ens fa dir, parafrasejant al foraster: “gent de sant Ignasi, sou molt bona gent!”.   Un conjunt de persones que porta Jesús al cor, que sap escoltar la Paraula, sap celebrar i sap donar-se en clau de servei.  I si bé aquesta és la dinàmica de tota comunitat, a la Parròquia de sant Ignasi es donen d’una forma especial, en clau d’avantguarda. Què vol dir això? Doncs que un hi pot veure un cristianisme compromès i combatent i sempre obert a saber llegir els signes dels temps.  

Són fruits d’aquesta manera de ser comunitat la celebració que començarem aquest mes de març del 25è aniversari de la Fundació Arrels Sant Ignasi. Un altre fruit és l’embranzida que porten les diferents iniciatives actuals en clau d’hospitalitat.  I un altre exemple, encara, és la manera com joves d’aquesta comunitat es pregunten per la vocació de la seva vida, com el jove Lluís Salinas i Roca, que acaba de ser ordenat diaca dins de la Companyia.

Gent de Sant Ignasi, sou bona gent! Però recordeu que portem aquest tresor en gerres de terrissa. Per això ens cal recordar la fragilitat de la nostra institució.  En aquesta línia, com Església que som, ens dolem dels delictes provocats per la mateixa Església.  Preguem per les persones damnificades i per la purificació de les nostres institucions.  I no oblidem mai d’agrair el do de viure en comunitat.

P. Roger Torres
Rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal