Mirant el futur, marquem un rumb

Cap a on va la Parròquia? Cap a on avança la nostra Església? La nostra comunitat cristiana comparteix els horitzons que l’Església diocesana i la Companyia de Jesús van marcant. 

L’Església de Lleida el proper curs emprendrà un procés de nova planificació  que ha estat presentat dins l’Assemblea diocesana del dissabte 25 de maig amb la conferència titulada “La diòcesi mira el futur”, a càrrec de mn. Joan Torra.

I aquest curs la Companyia de Jesús ha presentat també el seu projecte apostòlic dins de la Província que ve emmarcat per les Preferències Apostòliques que els jesuïtes presenten en l'àmbit global.    En concret són quatre crides que marcaran el seu treball pels propers 10 anys:

1.      El discerniment i els "Exercicis Espirituals"

2.      Caminar amb els exclosos

3.      Tenir cura de la nostra Casa Comuna

4.      Acompanyar els joves en camí

Els jesuïtes a Lleida fem nostres aquestes preferències i ens volem comprometre a treballar-les de forma conjunta. Les preferències no marquen solucions sinó reptes, i és per això que ens caldrà aplicar creativitat per fer-hi front.

Mostrar el camí cap a Déu mitjançant els Exercicis Espirituals i el discerniment és un dels tresors de l’espiritualitat ignasiana. Els exercicis en la vida ordinària, els recessos i els acompanyaments que hem iniciat van en aquesta línia. Caminar al costat dels pobres, els descartats del món, els vulnerats en la seva dignitat en una missió de reconciliació i justícia és missió ja actual i ben viva en la nostra comunitat. Treballar, amb profunditat evangèlica, en la protecció i renovació de la creació de Déu és un dels nous reptes per al qual ens caldrà formació i discerniment per veure què podem fer. I acompanyar els joves en la creació d'un futur esperançador ve essent una de les nostres prioritats acompanyant la nostra petita comunitat MAGIS.

 

P. Roger Torres

Rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal