Toca canviar

Els més joves ens conviden a canviar, però ens conviden a canviar perquè han après d’alguns savis més grans, que la vida és  moviment.  Hi ha persones que, per la seva visió, pels seus aprenentatges ens senyalen horitzons nous i engrescadors.  Hi ha persones, també, que davant l’anunci de nous horitzons no només es neguen a avançar, sinó que profetitzen calamitats i bloquegen qualsevol temptativa d’avenç. Però, canviar, per a què?

Volem canviar l’estil de vida basat en el consum, que tot i ser plaent sabem que no ens porta a la felicitat i a més a més genera injustícia social i climàtica. Volem canviar models de negoci basats en l’especulació, provocant una emergència habitacional a les nostres ciutats. Volem canviar models de gestió dins de l’Església, que encara es mou en un model patriarcal, excloent la dona de molts hàbits de govern.  Volem canviar...

I volem canviar-nos. Volem també reorientar-nos cap a estils de vida cada cop més justos, fraterns, caritatius.  Ens inspiren persones com Mn. Pere Casaldàliga, que recentment ha fet 90 anys. La seva manera de viure ens porta a voler canviar personalment i socialment, orientant-nos cap a Jesús, a voler continuar construint llocs bons per a tothom.

I ara és el temps de canviar. La Quaresma pot ser un bon moment per revisar on som i cap a on volem avançar. La Quaresma pot ser una oportunitat per veure quins canvis he de fer i quins canvis hem de fer com a família i com a comunitat per dur una vida més a l’estil de Jesús.

 

P. Roger Torres
Rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal