Un amor boig!

Després d’uns dies molt intensos de quaresma i la celebració de la setmana santa venen dies, ara, per descobrir el Déu viu en els 1.000 detalls de la vida.

Al Claver ens hem tornat a reunir els joves de la pastoral MAGIS (250 de tot Catalunya, on més de 40 veníem de Lleida) i a la Parròquia hem seguit els dies sants conjuntament amb la Comunitat de Vida Cristiana Xavier.

I ara, en mig de la quotidianitat, hem de celebrar els dies de Pasqua.  I què vol dir això? Obrir els ulls i descobrir que Jesús viu en nosaltres i en totes les coses.  Si durant la quaresma ens hem esforçat a netejar el cor de coses que impedien que Jesús hi fes estada, ara es tracta de descobrir aquest Jesús present en totes les coses.

Sant Ignasi ens anima a descobrir com Déu es present, habita i treballa per mi en totes les persones i coses.  Aquest és l’exercici que hem proposat als joves durant la Pasqua Jove d’enguany. I ho hem fet a través de la metàfora d’una sonda espacial que va ser enlairada ara fa uns quaranta anys, la Voyager I.

L’any 1977 una nau no tripulada començava una missió apassionant:  endinsar-se a descobrir l’espai. Amb una tecnologia més petita que el mòbil que portem a la butxaca, la nau continua encara avui descobrint nous espais fora del Sistema Solar. Una gran antena emet els senyals que capta, alhora que li ha servit per rebre les instruccions per anar corregint la seva trajectòria.  També porta un parell de reactors i un disc d’or on hi ha gravats diferents elements del nostre planeta, així com un missatge de benvinguda i d’hospitalitat en diferents idiomes, per si mai es troba amb algú.

I  per què parlem  d’aquesta nau, la Voyager I? Perquè volem endinsar-nos també nosaltres a contemplar-ho tot i aplaudir els regals que Déu ens fa en  tota l’obra de la creació.  Volem fer una mirada al món i descobrir com Déu habita, es dóna i treballa per mi en totes les coses creades.  Contemplar la immensitat del cel, dels astres, del mar, la meravella dels rius i les muntanyes, els animals, les plantes, les persones... i veure com Déu ens estima amb bogeria i es serveix de totes les coses per mostrar-nos el seu amor.  Si Déu ens estima així, què he de fer jo per respondre a aquest amor boig?

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal