cristianisme i justícia

Creure en la sostenibilitat. Les religions davant del repte mediambiental

L’Ecologia estudia la relació de la Natura amb la persona humana i abraça tots els àmbits: físic, natural, polític, ideològic, docent, filosòfic, religiós, mitjans de comunicació, etc. És una cosmovisió. Durant els anys 60-70 es va començar a parlar de la necessitat de conservar la Natura. No es va acceptar de seguida. Podem dir que hi ha hagut una reacció defensiva, després una reacció reflexiva i una reacció propositiva.

Podem parlar d'un lidereatge cristià en femení?

El lideratge en femení és un problema social general, però el lideratge cristià en femení, encara té més dificultat.

Desarmar els inferns. Practicar la no violència de Jesús, avui (3a sessió)

Abans de comprendre les propostes no violentes que ofereix la Bíblia, és important aprofundir en per què la violència és efectiva, i poder així copsar com la no violència pot revertir el mecanisme. Un agressor sol mantenir el seu imperi violent a través de dos mecanismes: en primer lloc, creant una atmosfera de por per tal d’assegurar la obediència de la víctima, i tenir-ne així el control. En segon lloc, animalitzant-la i menyspreant-la per tal de justificar la impunitat de qualsevol acte per esclafar-la.

Desarmar els inferns. Practicar la no violència de Jesús, avui (2a sessió)

La fe cristiana considera que Jesucrist és la màxima revelació de Déu. Sent així, una anàlisi a fons dels Evangelis, testimonis dels que van conviure amb ell a la Terra, ens hauria de confirmar definitivament si Déu és violent o no violent.

Desarmar els inferns. Practicar la no violència de Jesús, avui

Tots tenim conflictes. La primera manera d’encarar-los és dialogant. El diàleg dona molt de sí, i pot arribar molt lluny, fins i tot amb terroristes. Però hi ha ocasions on el diàleg es bloqueja completament i malgrat els molts intents, una part no vol atendre el conflicte. Sovint el silencia, és a dir, l’afronta tan sols fugint d’ell, i per això acaba esclatant en violència. Llavors moltes vegades del fugir (flight) es passa a la lluita violenta (fight), i el problema en lloc de minvar creix.

Pàgines

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal