Destaquem

24 febrer 2017

La comunitat parroquial de Sant Ignasi de Lleida estrena nou web. El Xavi Garcia s’hi ha dedicat de valent i ha volgut que la nova plataforma fos...

Editorial

2 maig 2017

Durant el temps de Pasqua celebrem la resurrecció de Jesús, bé, això és una obvietat. Però potser aquesta és gran la qüestió del cristianisme, la celebrem?

Que Jesús hagi ressuscitat...

25 maig 2017

Reproduïm a continuació la carta del P. Rafa Sivatte dirigida a la comunitat parroquial en la que comparteix el seu dolor per l'assassinat del pare d'un dels nois que estudien amb una beca de les que ajudem a finançar des de la parròquia.

Molt estimat grup del tercer món i comunitat parroquial de Sant Ignasi:

22 maig 2017
Aquest mes es van trobar a Salamanca 55 personas, convocades pel Secretariado de Pastoral Familiar de la Compañía, representant les diverses Plataformes Apostóliques Locales de la Provincia de Espanya. Es va constatar la riquesa i diversitat de pertenencies que configuren la Familia Ignaciana.
Miembros de obras de la Compañía, parroquias, instituciones educativas...
15 maig 2017

De l’individualisme insolidari a la solidaritat compartida.

12 maig 2017

«Ser pastors significa caminar davant, enmig i darrere el ramat»  (Papa Francesc)

Els Bisbes de Catalunya, en el moment que està vivint el nostre país i en els plantejaments de futur que s’estan debatent, amb respecte per les diverses sensibilitats que es van expressant, demanem que es fomenti i promogui la cultura del diàleg. «Hi ha una paraula -diu el papa Francesc- que mai no ens hem de cansar de repetir i sobretot de donar-ne testimoni: diàleg». Pensem que és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia.

7 maig 2017

En aquesta secció del TRUC ja fa dies que us proposem de seguir les pistes de les persones que, d’una manera organitzada miren de seguir els passos de Jesús amb fidelitat i acció. Cada un d’aquests grups té la seva pròpia identitat i els seus objectius, que es desenvolupen a partir de la reflexió i la participació de la comunitat de sant Ignasi. A veure si saps de qui parem avui...

 

1.-Quant de temps fa que us vau constituir com a grup?

6 maig 2017

Vam encetar aquest tema debatent sobre el fet que la vida evangèlica que ens proposa Jesús ens situa en minoria, sobretot davant dels grans enemics que voldrien engolir allò que ens fa ser persones humanes, pensades per a la fraternitat. Entre aquests enemics vam destacar:

o   El consumisme

o   El capitalisme salvatge

o   La competitivitat

o   L’acceptació passiva de la desigualtat

o   ...

 

5 maig 2017

El passat dissabte dia 22 d’abril, vam celebrar la festa intercultural al col·legi dels Maristes. Ens vam trobar els immigrants que assisteixen a les classes d'alfabetització, el petit grup d'africans que acompanyem des del grup de 3r Món i membres de la comunitat parroquial. En total ens vam reunir unes 80 persones.

4 maig 2017

En aquests moments a la Parròquia tenim dos grups que s'estan preparant per a rebre el Sagrament de la Confirmació, tot i que es troben en moments de camí ben diferents.

Un primer, que ja porten un any i mig caminant, format per 14 joves, van tenir un petit recés el passat 26 i 27 de febrer a la Cova de Manresa. Aquesta aturada en el camí els va servir per aprofundir i conèixer de ben a prop la pregària, treballar i reflexionar sobre el tema de la hospitalitat (tenint en compte que alguns tornaven de viure una experiència a Ceuta), tot fent una breu pinzellada molt bàsica en el Principi i Fonament de Sant Ignasi.

2 maig 2017

El passat mes de març i dins el marc de les celebracions dels 40 anys parroquials, es va celebrar la Setmana d’immersió a l’hospitalitat. L’Equip de Missió va ser l’encarregat d’organitzar dues xerrades. La primera sobre l’ hostilitat i la segona sobre l’hospitalitat, cara i creu d’una mateixa moneda. Per ajudar-nos en aquesta tasca, vam comptar amb Ignasi Escudero i Carme De la Fuente. Tots dos formen part dels Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia i treballen en diferents projectes d’acció social.

2 maig 2017

Reflexionant. Pensant. Estant amb els amics que et deixen petjada i, sobretot, VIVINT. Així hem passat els jovenívols aquests dies a la Pasqua Jove del Claver. En aquesta estada a l’escola jesuïta hem viscut, de primera mà, el camí que va fer Jesús a través dels moments més importants, i finalment hem iniciat la nostra ruta. Al costat de més de 250 persones de diferents llocs de Catalunya ens hem aventura't a conèixer-nos, créixer com a persones, canviar, reflexionar i experimentar una nova manera de viure la Pasqua en comunitat (amb els nostres).

29 abril 2017

En el si de la Vetlla Pasqual, la nostra comunitat, juntament amb 250 joves, ha rebut una petita llavor d'esperança per trobar i seguir el Crist que segueix mantenint l'Aliança per sempre de Déu amb el futur de la humanitat. Ens ho ha recordat el nostre estimat diaca Sergio Gadea en una brillant humilia que reproduïm a continuació:

Si ens preguntessin a nosaltres què és la resurrecció, què diríem? Moltes de les coses que diuen alguns nens s'assembla molt, n'estic segur, al que nosaltres mateixos podríem dir.

27 abril 2017

Un any més la diada de Sant Jordi va esdevenir solidària. Monitores i monitors de l'esplai, juntament amb alguns joves dels grups de Jovenívols2 i Bidea, vam sortir al carrer per vendre les nostres roses, naturals i de xuxe. Ja cap al migdia, les més de 500 roses, dels dos tipus, havien estat venudes, tancant una jornada cultural, festiva i solidària.

Gràcies a la col·laboració de tots aquells que es van atansar a la nostra paradeta podrem seguir promovent el nostre sistema de beques per les activitats d'estiu, i així evitar que cap infant es quedi sense colònies!

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal