Editorial

19 gener 2018

Viure en comunitat és un regal. Com ho és el do de la Pau i el Regne de Déu. Cal doncs ser-ne conscients i agrair-lo.  Quanta gent desconeix com n’és de bonic poder tenir una comunitat on...

15 gener 2018
El passat diumenge 14 de gener de 2018 es va celebrar la cloenda del 40è aniversari de la parròquia Sant Ignasi. A les 12 del migdia, a la missa major, hi havia la tota comunitat de sant Ignasi, amb la presencia del seu rector, el P. Roger Torres, el P. Llorenç Puig (delegat dels Jesuïtes a Catalunya), el P. Pere Terradas, el P. Alexis Bueno, el P. Ramon Fabregat, el P. Ramon Ribas i el P. Àlvar Sanchez. 
14 gener 2018

Els caps de setmana 4 i 5 de novembre i 16 i 17 de desembre el grup de 3r. Món vam organitzar les parades d'artesania del Salvador perquè tota la comunitat de la parròquia pogués col·laborar en el projecte de beques d'estudis que porta a terme el P. Rafa Sivatte a El Salvador.

També hi col·labora la parròquia de Montserrat que aquest any va fer la parada d'artesania el dia 4 de novembre. Els diners que vam recollir en total aquest any va ser:

Parròquia de Montserrat: 572€ i Parròquia de St. Ignasi: 2.273€, total 2.845€

També us comuniquem que el dia 4 de febrer el P. Rafa Sivatte celebrarà l'Eucaristia de les 13 h.

11 gener 2018
41è aniversari de la parròquia de Sant Ignasi
 
Durant els darrers mesos hem anat recordant que la nostra parròquia ja té més de 40 anys. Ha estat un any complicat, pels esdeveniments, per les emocions, per les situacions difícils, però també pels motius d'encert.
 
1 gener 2018

El curs 2017-2018 el vam començar donant la benvinguda a la Glòria i la Beatriu que s'han incorporat al nostre grup.

 

Continuem amb la dinàmica de reunions quinzenals en què anem alternant les trobades de reflexió personal i compartida sobre l'evangeli i les de pregària.

 

Aquest principi de curs ha estat marcat per la malaltia i la mort del P. Joan Suñol. En el grup hem pogut compartir dolor i esperança des de l'experiència de cadascú i sobretot la pregària on es posa de manifest d'una manera especial la comunió amb el Senyor que ens acompanya en la vida.

 

25 desembre 2017

Aquest Advent ha sigut d'allò més extrany pel grup de catequesi d'infants, ja us vam explicar anteriorment que aquest any el calendari no s'ha aliat amb nosaltres i hem tingut pocs dies de sessió de catequesi. Tot i això, ens vam fer la proposta que aquest Advent havia de ser diferent i per aquest motiu vam decidir implicar infants i famílies (i rector!) per aconseguir-ho.

10 desembre 2017

 

Preparant el camí...

Ja fa uns dies que vam dir adéu al Joan, amb el cor en un puny, apesarats de dolor. No ens esperàvem que anés tot tan de pressa. Tots els qui vam anar a la catedral compartíem el mateix sentiment. Els qui van gosar a parlar, els qui van pregar per tu, en nom de tots, ens van recordar els teus actes, el teu estil, la teva senzillesa.

6 desembre 2017

Som a l'Advent. En l'àmbient es respira ganes de Nadal, de regals i de torrons. Els anuncis, els llums nadalencs i el fred ens ho recorden. Ara bé, des del grup de catequesi d'infants creiem que això d'avançar-se massa als esdeveniments no va amb nosaltres, sinó que per davant tenim vora un mes per poder aprofundir justament en el que vindrà per Nadal: el recordatori que Jesús es vol fer present en les nostres vides perquè ens estima.

 

5 desembre 2017

Un any més, el 23 de novembre, les Colles gastronòmiques de Lleida es van unir per una noble causa: aconseguir una notable aportació econòmica als programes Arrels-Sant Ignasi, a partir de l’organització d’un sopar solidari.

Aquest any, es va recordar la figura del P. Joan Suñol, fundador d’Arrels a Lleida i que havia mort pocs dies abans. El sentiment dels presents era de tristesa davant de l’absència del Joan, autèntic referent de l’acció solidària del programa.

5 desembre 2017

El 15 de novembre de 2017 es va celebrar la segona sessió d’aquest curs del Consell Parroquial. Entre molts temes, es va parlar del significat del lema pastoral del curs : “SOBRETOT GRÀCIES”, que s’inspira en la contemplació ignasiana, en els exercicis espirituals. La contemplació de l’exercitant es produeix pel bé rebut de Déu i hi correspon amb la pregària. Aquest “SOBRETOT GRÀCIES”, fa referència a aquest context i a tant de bé com ha rebut la Comunitat de Sant Ignasi, durant aquests 40 anys d’existència.

21 novembre 2017

Des de que dissabte passat, al matí, es va saber la mort d’en Joan s’han estat fent pregàries per ell, plenes de tristesa a la vegada que d’agraïment per tot el que el Joan ha estat com a pastor d’una petita part del ramat del Senyor que és a Lleida i, en el servei que ell ha posat en marxa a la ciutat per ajudar molta gent necessitada en molts aspectes diferents... “Arrels”.

Des de dissabte s’ha vetllat el seu cos com a relíquia del que el Joan ha estat per nosaltres. I ahir, presidits pel nostre bisbe Salvador, vàrem celebrar aquella missa de funeral amb tant de sacerdots i de germanes i germans cristians.

18 novembre 2017

Després d'una lluita prolongada amb la malaltia, el P. Joan Suñol i Bosch ha mort avui, 18 de novembre. Tots tenim a la ment la celebració del relleu del rector que vam viure el passat 29 d'octubre. Tota la Comunitat de Sant Ignasi li va fer una festa de reconeixement de la gran tasca que ha dut a terme durant molts anys continuats a les terres de Lleida. La dedicació a la Parròquia i l'atenció des d'Arrels als més pobres són els dos llegats més grans del seu testimoni.

14 novembre 2017

El cap de setmana 4 i 5 de novembre vam fer les parades de venda d'artesania  de El Salvador que, com sabeu, els diners recollits es destinen al projecte de beques per a nois i noies de la comunitat d'Apopa, que acompanya el P. Rafa Sivatte.

El total de diners recollits va ser de 1.285€.

Us informem, també, que hi tornarem a ser el cap de setmana 16-17 de desembre. Pels que no hi vau ser el cap de setmana passat teniu una nova oportunitat.

Gràcies a tots els que heu col·laborat i feu possible que aquest projecte es pugui dur a terme.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal