Editorial

17 novembre 2018

 

No sé com dir-ho, però és coincidència que el mateix dia 18 de novembre, que és quan celebrem el primer aniversari del traspàs del nostre estimat P. Joan Suñol sj, l’Església celebra...

7 desembre 2018

Ja és un gest habitual que quan alguna peça de roba no la podem utilizar ni nosaltres ni cap conegut, la fiquem en una bossa i la dipositem en els contenidors rojos (abans taronges) de Troballes. El segon dimecres d’aquest mes els infants de catequesi vam descobrir què es feia amb aquesta roba després que nosaltres ens en desprenguem. Es veu que la nostra roba té molta més vida de la que crèiem! En primer lloc, una empresa d’inserció laboral en gestiona la recollida, tria i neteja. Segons la qualitat d’aquesta roba (entre altres raons) es distribueix entre les botigues de Roba Amiga, al rober o bé s’envien a altres llocs del planeta.

1 desembre 2018

Aquest article destaca l’ús familiar i de confiança que una petita comunitat colombiana fa de l’espai comunitari a l’eucaristia. És el seu moment festiu, on la comunitat s’expressa i aprèn de manera senzilla i sincera. També és el moment de l’ànim entre germans, per compartir el que senten i com viuen la fe.

I nosaltres, de sant Ignasi de Lleida... Caldria que obríssim més l’eucaristia per acollir i compartir amb els altres com és la nostra vida de fe amb Jesús?

30 novembre 2018

No trobar Déu en totes les coses, la dura pedagogia de la quotidianitat a càrrec d’Oriol Quintana

L’objectiu d’aquest curs és donar pistes per relacionar-nos amb un Déu absent en tant que absent; la primera sessió pretén explicar com, el cristianisme actual, a l’haver abandonat extraoficialment la creença en la immortalitat personal, ha tendit a minimitzar la idea que les nostres vides es desenvolupen en absència de Déu.

Resum de la primera sessió (19-10-2018) – El diagnòstic: Antiguitat i Modernitat del problema

29 novembre 2018

El P. Rafa de Sivatte aviat serà de nou entre nosaltres , tot just s’acabi el curs a la Universitat Centreamericana. L’equip del Tercer Món ja ha començat a posar la primera parada d’artesania de El Salvador, que per cert, cal donar sincerament les gràcies a tots els que heu col·laborat en el projecte que el Rafa tutela.
La segona parada serà la setmana del  24 i 25 de novembre. Un cop s’hagi recollit la totalitat de les aportacions i el nombre de beques d’estudi que es financen per aquest mitjà, s’informarà de la quantitat recaptada.

27 novembre 2018

Què és MAG+S?

Significat etimològic del llatí, "MÉS"... però no és un "MÉS sense més..."
•    "ANAR a MÉS"... aquella dinàmica de no acomodar-se en el que ja coneixem o hem aconseguit, sinó cercar viure amb intensitat i donar el màxim d'un mateix.
•    És un "MÉS ENCARA"... Aquell signe "+", que indica un estil propi de vida, cristià, marcat per la Fe en Jesús.

D'aquesta manera, MAG+S és una proposta actual de vida cristiana des de l’espiritualitat ignasiana per a joves de 16 a 30 anys: Batxillerat, universitaris o professionals.

27 novembre 2018

El passat 14 de novembre es va reunir de nou el Consell Pastoral Parroquial, amb la participació dels representants dels grups i serveis de la parròquia.

En els temes inicials de la reunió es comenta la situació en què es troba el treball amb les famílies. S’explica que ja s’està elaborant un projecte sobre família, que inclogui la formació prematrimonial, la Pastoral Familiar, perquè, en aquests moments, no hi res en la parròquia en relació a aquest aspecte. Davant d’aquesta realitat, en Roger demana que es constitueixi l’àmbit de família de la parròquia i que el representi al consell l’Emili Reimat.

27 novembre 2018

És diumenge. Avui només hi ha una eucaristia. Perquè és molt important per a nosaltres, perquè tenim motius per celebrar junts, per recordar i per prendre ànims. Ens unim a la Jornada Mundial dels Pobres. La capella de la parròquia es queda petita, com en les grans celebracions. I només començar s’encén una espelma per cada una de les persones que ens han deixat al llarg de l’any. Són noms i cognoms que apareixen projectats a la pantalla, són les veus dels companys d’Arrels que van recordant com es deien. I els seus noms, queden suspesos a l’aire. No són pocs. Són massa. La pantalla quasi ja està plena i es diu el nom de Joan Suñol.

20 novembre 2018

Hem començat aquest curs amb noves forces i amb il·lusions renovades. Tenim previst seguir la mateixa dinàmica de reunions del curs anterior, és a dir, trobades quinzenals en què alternem la reflexió sobre la nostra vida a la llum de l'evangeli del diumenge següent al dia de la reunió i la pregària compartida en grup.

Durant aquest curs el Grup de Creixement ha assumit l'encàrrec de la parròquia de preparar la pregària dels dijous, que enguany es torna a fer a dos quarts de nou del vespre.

10 novembre 2018

 

Preparant el camí...

Ja fa uns dies que vam dir adéu al Joan, amb el cor en un puny, apesarats de dolor. No ens esperàvem que anés tot tan de pressa. Tots els qui vam anar a la catedral compartíem el mateix sentiment. Els qui van gosar a parlar, els qui van pregar per tu, en nom de tots, ens van recordar els teus actes, el teu estil, la teva senzillesa.

2 novembre 2018

La maquinària parroquial es va engegant a poc a poc. Els grups van agafant el seu ritme habitual de trobada i la comunitat es va trobant en els moments de celebració. A vegades, però, ens costa trobar moments de pausa per compartir amb profunditat com estem, quines emocions portem per dins i com van els nostres somnis i frustracions, els nostres quefers diaris. Ens trobem ara, després del temps d’estiu. Com hem viscut aquest temps? Com encarem el dia a dia? Com estic, com estan els que jo estimo, com està el món, com està la nostra relació amb Déu?

2 novembre 2018

El recent passat 2 d’octubre vàrem començar la primera trobada del nostre grup de Vida Creixent.

Com ja fa sis anys, amb la il·lusió i l’alegria de tornar-nos a trobar vàrem constatar la absència de tres companys/es (una per cuidar dels seus nets i dos per motius de salut) que són les realitats en aquesta etapa de la nostra vida, però que esperem en breu la seva reincorporació. Amb aquesta sessió vàrem emprendre la trobada els 22 assistents.

28 octubre 2018

El passat cap de setmana 6 i 7 d'octubre, uns quants monitors de l'esplai vam anar a la trobada de monitors del Territori Lleida del MCECC. Aquest any va ser molt especial, ja que estrenàvem nou vestuari! Uns quants mesos abans vam escollir un disseny entre tots els monitors del moviment, i vam estampar samarretes i dessuadores amb el lema: "som de l'oest" sobre fons bordeus. Va ser bonic veure'ns a tots vestits d'aquest color tan potent, sentint-nos part del mateix moviment i orgullosos de la nostra terra.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal