Celebrant la fe per Internet: darrere les cortines

Ens hi hem trobat tots: vivim sense valorar massa el regal que suposen les persones que ens envolten. Però quan algun esdeveniment ho trenca i ens deixa sense comunitat, llavors pensem en la persona que estarà sola, o apreciem més la fe i els detalls compartits en la comunitat parroquial. Les primeres setmanes del Covid-19 encara no sabíem mesurar les proporcions de la pandèmia. Quan la Companyia va engegar #aCasaAmbDéu vam descobrir que una necessitat espiritual important era donar un servei d’eucaristies telemàtiques.

Després de valorar diferents escenaris (tant les comunitats des d’on emetre, com els espais físics i acústics) vam adonar-nos que la capella de la Comunitat dels Jesuïtes Lleida seria el lloc ideal. «I com comencem?» Cap de nosaltres tenia experiència suficient en retransmissions en directe, però de seguida ens va agafar una mena d’il·lusió per aconseguir oferir qualitat i suport a tantes persones i llars.

Una setmana i mitja abans del Tríduum Pasqual vam començar a assessorar-nos, a muntar i fer proves: cables, l’ordinador a mig passadís, trobar càmeres d’alta definició i instal·lar-les, condicionament acústic de parets i sostre… En paral·lel, aprendre des de zero el programa de mescles de vídeo, i delegar totes les tasques: l’equip de músics per sincronitzar meravellosament àudios i vídeos des de casa seva, dissenyadors creant les caràtules i els crèdits, feligresos d’arreu de Catalunya repartint-se les lectures, les pregàries, jesuïtes oferint les homilies… Tot formà part d’un projecte comunitari, i les sinergies entre comunitats i parròquies de Catalunya ens van ajudar a conèixer-nos millor i treballar plegats, rebent suport de tants i tantes que ens encoratjaven a continuar…

Convertir la capella de casa en aquest estudi de televisió improvisat ha suposat activar un equip enorme de gent que ha aportat art i esforç per tal que no només durant la Setmana Santa, sinó també cada dissabte a les 19:30h, prop d’un miler d’espectadors puguin seguir vivint una profunda experiència espiritual i comunitària amb l’eucaristia dominical.

Joan Morera
 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal