Com estem a la Comunitat Parroquial?

Ja fa dies que estem tancats a casa i trobem a faltar el caliu de les persones que vèiem cada dia. També trobem a faltar la Comunitat de la Parròquia. Cada dia esperem que ens diguin quan es relaxaran les mesures de confinament per poder-nos moure una mica.

El que trobem més a faltar és la gent, els companys, la família que no podem visitar tot i que som molt a prop. Parlem molt per telèfon i el whatsapp, però tenim poca vivència junts, perquè no podem  fer les coses de cada dia. Trobem a faltar sortir a donar un tomb... I ens sobra tanta propaganda a totes hores...

Volem pensar a mesos vista, per tornar a planificar, però no ho podem fer, perquè el destí immediat ja no depèn de nosaltres.

En una entrevista al doctor Clotet, investigador de renom mundial, diu que a partir d'ara haurem d'invertir més en salut, en la de les persones, la dels animals, la de la terra, la de la natura, la del planeta... la "salut total". Ja no es pot entendre d'altra manera.

Nosaltres, al nostre nivell ens preguntem, com estem a la comunitat?, perquè també volem cuidar-nos els uns dels altres.
 

 

Comunitat CVX-Xavier

En aquest context que estem vivint on tot és tant diferent, des de CVX intentem viure en pau, acompanyant-nos en la distància. A través del Whatsapp comú compartim reflexions i pregàries, ens preguntem com estem nosaltres i els del nostre voltant.

Preguem per tots i ens unim en una pregària. Tenim una proposta de pregar a les 12 del migdia tots els que podem. També fem reunions on-line per escoltar-nos i acompanyar-nos.

Per a nosaltres, un moment de molta llum va ser la pregària compartida per videoconferència amb altres membres de CVX-Espanya. Ens vam trobar més de 300 persones el dia 28 de març, coincidint amb el dia mundial de CVX. Va ser una vivència de comunitat de fe molt profunda.

Esperem que la resta de grups estigueu bé i visqueu amb pau i serenor aquesta aturada forçosa. Tenim moltes ganes de trobada, ens sentim comunitat i probablement en la nostra memòria quedarà gravat l'esclat Pasqual d'aquest any.

 Comunitat al cor.

 

Catequesi de primera comunió

Les persones que formem l’equip de catequesi de 1a Comunió, catequistes i famílies, estem be i desitgem que tota "aquesta aventura" ens ajudi a ser millors persones i més amics de Jesús.

El nostre agraïment a totes les persones que treballen a primera línea i gràcies a tots i totes els que, com nosaltres, ens quedem a casa i, d’aquesta manera, també ajudem.

Pau i be.
 

 

Esplai - Sant Ignasi

Des de l'Esplai ens hem posat en contacte amb totes les famílies per saber de primera mà com estan vivint aquesta situació extraordinària... i informar que l'activitat seguirà de forma telemàtica fins que no ens sigui possible retrobar-nos un altre cop.

L'equip de monitors/es estem experimentant les dificultats que suposen aquest confinament i, tanmateix, això ens motiva a aguditzar l'enginy i la creativitat per seguir-nos sentint ben propers! Amb la il·lusió intacta i amb el convenciment que seguirem, passi el que passi, ens veiem aviat!

 

Fer comunitat en temps de coronavirus  -  P. Ramon Ribas

La memòria del meu mòbil ha quedat saturada de tants WhatsApps que he rebut. He hagut d'esborrar vídeos, pregàries boniques, paraules del Papa Francesc, per deixar espai als nous missatges que van arribant. No em sap pas greu haver esborrat fotos antigues que m’agradaven molt. Es la nostra manera de continuar fent comunitat virtual en aquest temps de confinament, i no per això la comunitat és menys viva.

D’alguna manera, els diversos grups parroquials a què pertanyo, ens anem retrobant units per un afecta mutu i per un desig de que tot vagi bé: sempre hi trobo, implícitament o explícitament, una pregunta: Com esteu? I si hi ha algun problema, ens comprometem a pregar els uns pels altres.

Tercer món, Vida creixent, Pastoral de la Salut, Cristianisme i Justícia (EIDES), Voluntaris d’alfabetització o de guarderia,  Grups de Revisió de Vida, cada grup va fent patent el carisma propi, que continua animant als seus membres: us envio algunes mostres de la seva vida.

 

 

El grup Tercer Món:

Recordem que el 21 de març fa 40 anys que va ser martiritzat i el Lucho Espinal, a Bolívia, (germà de l’Ignasi Espinal que va viure molts anys a l’antiga residència de Crist Rei i a l’Església de la sang). També ressalten que pocs dies després Monsenyor Romero també va ser assassinat mentre celebrava l’Eucaristia en la capella de les monges que l’hostatjaven.

Per altra banda, el proppassat dia 22 de febrer vam tenir el comiat, millor dit, un nou a reveure del P. Rafa de Sivatte que se n'ha tornat a El Salvador. Els diners que el Rafa ha pogut disposar aquest any per les beques d’aquells joves, per diferents conceptes, són 10662,45 euros. En nom d’ell, i de totes les persones que ho heu fet possible, us donem sincerament les gràcies.

I, encara, una altra notícia del Manolo Fortuny sobre el coronavirus al Txad. Sembla que nosaltres comencem una llarga sortida  de la pandèmia, però al Txad i a Kyabé, ara comencen. El Manolo està espantat del que podrà passar, donada la feblesa de la sanitat pública i els costums contraris al que demana la lluita contra la pandèmia. Tant de bo les altes temperatures de la zona tropical acabin amb el virus. Preguem per aquest poble tant castigat per la pobresa, les rebel·lions i l'opressió d'un règim polític d'aparença democràtica però corrupte i injust.

 

Fragment de la carta de Manolo Fortuny sobre el coronavirus al Txad
(Podeu llegir la carta sencera aquí)

Hace tiempo que no comento cosas, pero el dichoso virus que llama a las puertas de este país está suponiendo un revolcón muy grande en todos los aspectos de la vida social. Desde hace dos semanas, el gobierno está lanzando una campaña informativa que hace que me sienta viviendo como en una pesadilla, de la que despierto a ratos y pienso que no es posible que llegue lo que nos anuncian por la entrada del virus que tantos estragos ha hecho entre vosotros y que aquí no se portará mejor por la pobreza inmensa de medios que tenemos para hacerle frente, y porque todas las medidas que nos proponen son medidas sencillas pero imposibles de asumir pues son. ¿Cómo conseguir abandonar la tradición multisecular de la comida en común frente a dos recipientes para todos los comensales, uno el de la bola de mijo y el otro el de la salsa, donde cada uno de los comensales pellizca la bola de mijo y la sumerge con su mano en la salsa antes de llevárselo a la boca? Si nos llega el virus, ¿cómo vivir el confinamiento en las familias de Kyabé, en cuyos barrios están siempre retozando revueltos los niños?Y si finalmente llega el virus, ¿cómo conseguir que la gente no acuda masivamente a los actos fúnebres que se prolongan durante varios días?

De momento, oficialmente existen 7 casos de infectados declarados por las autoridades sanitarias, aislados en un centro abierto en un barrio de la capital.

Hace 4 días contacté con Leopoldo Labrín médico en Goundi y me decía:“Espero que estés bien: acá hasta el cuello con epidemias de meningitis, sarampión y esperando a ver qué pasa con el covid-19, salvo que no estemos ya en medio sin saberlo”

Os deseo lo mejor para que salgáis de ésta con fuerzas para abordar la nueva realidad del país.

Un abrazo muy grande:

Manolo Fortuny

 

L’equip de Cristianisme i Justícia (EIDES)

Amb llàgrimes i dolor, ha anul·lat la setmana d’exercicis oberts amb el nostre estimat  P. Adolfo Chércoles, sobre el discerniment espiritual. I amb més dolor i sang encara, el tercer seminari sobre “La realitat dels separats i divorciats i la diversitat sexual”. Anul·lat no, ajornat per a quan sigui possible.

 

La Pastoral de la Salut

Ha estat molt activa, enviant tots els horaris de les misses del diumenge en els diferents canals Tv perquè tots els confinats puguin unir-se a la celebració eucarística des de casa. Els interessats poden preguntar-ho a qualsevol membre de la Pastoral de la Salut i els donarà els dies i hores. També ens informen de les24 hores de pregària, en directa, des del camarí de la Verge del Pilar, amb missa tots els dies a les 9, i rosari a les 19. Els interessats, sapigueu que es poden seguir els oficis de Setmana Santa des de Roma.

Alguns membres del grup han pensat que valia la pena oferir alguns motius que ens fessin riure en aquests moments en que no hem de perdre el sentit de l’humor, segons el Papa Francesc.

El grup de Vida creixent.

Els grans de la comunitat parroquial, malgrat ser un públic de risc, no deixen d’estar actius intercanviant articles, vídeos i pregàries, que supleixen amb escreix les reunions mensuals del Grup. Son reflexions plenes de fe i d’humanitat que donen esperança.

Els voluntaris i voluntàries de l’escola d’emigrants i de la guarderia,
També ens intercanviem informacions i reflexions importants sobre el que estem vivint i ens posem al corrent dels uns i dels altres. El que ens te una mica inquiets és el no tenir informació de la vida dels nostres alumnes i amics. Que el Senyor els guardi i ens acompanyi a tots.

 

Equip de Litúrgia

Al grup de litúrgia durant la Quaresma habitualment ens ocupem de la preparació i reflexió per a la Setmana Santa i també per la celebració de la Pasqua.

Durant la preparació de les celebracions cada any ens costa poder saber per endavant qui estarà a Lleida per col·laborar en els oficis de Setmana Santa.

Enguany tots estem “A casa amb Déu” i les circumstàncies fa que ens “Quedem a casa” aquest temps de preparació és intens per tots nosaltres, doncs cada dia d’aquesta Quaresma vivim l’angoixa de la incertesa, compartim la soledat i el patiment de molta gent, no sols vivim confinats, també vivim confiats que arribarà la Pasqua i ens alliberarem de tots els virus.

 

Els joves MAG+S

Durant aquests dies, el joves MAG+S no hem volgut perdre l’esperança i la motivació per continuar treballant, reinventant-nos i  adaptant-nos a la nova situació. La vida dels grups ha pogut continuar gràcies a les noves tecnologies. D’aquesta manera, els grups de Confirmació, els dos grups MAG+S, com els equips d’Esplai comparteixen el seu dia a dia.

#aCasaAmbDéu serà el fil conductor d’aquests dies de pasqua. Punts de pregària al matí, grups per compartir abans de dinar, els oficis al vespre... tot per poder viure i celebrar aquests dies de Pasqua Jove. #TotAniràBé

Catequesi Especial
Atesa la situació excepcional dels moments actuals que estem vivint i, des del punt de vista de l’educació, ens estem adaptant a treballar amb les eines tecnològiques interactives per aprendre i encomanar tasques als infants i joves per repassar continguts, oferir espais de joc, activitats diverses de música, educació física i seguir una rutina el més normalitzada possible. Cadascú a casa seva!

Estem preocupats per aquells infants més vulnerables, els que no tenen recursos ni condicions dignes per viure amb qualitat, com podem fer l’acompanyament i el creixement personal en l’aprenentatge del dia a dia.
El grup de nois i noies de la Catequesi Especial està bé, ens mantenim comunicats amb el watsapp, telèfons, etc.. ( sort en tenim ! ) i ens donem i us donem ànims per tirar endavant perquè amb FE i ESPERANÇA  tot anirà bé!!!

Maite Beaumont

 

 

Aprenentatge

Visc el confinament amb tranquil·litat, amb esperança que tot acabarà aviat. Segueixo pel whatsapp i la televisió. l'àngelus i les misses que retransmeten des de Roma, amb el Sant Pare.
La setmana que bé és SETMANA SANTA. És temps de recolliment, de reflexió per esmenar. Per poder viure la PASQUA DE RESURECCIÓ amb plenitud renovada.
Pregaré per a tota la humanitat, perquè tot això que estem vivint serveixi a tots/es per ser més humils.

Lourdes Garriga
 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal