Consell de pastoral parroquial de Sant Ignasi de Loiola

El passat 14 de novembre es va reunir de nou el Consell Pastoral Parroquial, amb la participació dels representants dels grups i serveis de la parròquia.

En els temes inicials de la reunió es comenta la situació en què es troba el treball amb les famílies. S’explica que ja s’està elaborant un projecte sobre família, que inclogui la formació prematrimonial, la Pastoral Familiar, perquè, en aquests moments, no hi res en la parròquia en relació a aquest aspecte. Davant d’aquesta realitat, en Roger demana que es constitueixi l’àmbit de família de la parròquia i que el representi al consell l’Emili Reimat.

Posteriorment es fa un torn de paraules perquè cadascun dels representants puguin explicar en quina situació es troba cada grup. Es manifesten en els següents termes:

-Grup de Litúrgia: Han començat a preparar ja el nou curs.

-Magis: Inclou els joves de dins i fora de la Parròquia. Aquest curs han començat la confirmació un curs abans, a 4t ESO. La idea és celebrar confirmacions cada dos anys. També s’han començat trobades  mensuals de Joves de la diòcesi, amb eucaristia i sopar posterior.

Després de la confirmació es dóna la possibilitat de fer una any de post-confirmació abans de marxar a la universitat. Així mateix s’informa que els Maristes també fan preparació a les confirmacions, i 2/3 d’aquest grup rep el sagrament a la parròquia, això pot propiciar la comunicació.

-Cristianisme i Justícia: El primer taller ha tingut una bona assistència i  variada.

-3r món: Iniciada l’alfabetització amb més demanda de la que es pot atendre: 200 inscrits i uns 70 en llista d’espera. Hi ha un total de 10 aules. També s’ha ampliat amb classes per a menors acompanyats.

Per altra banda, la paradeta de venda d’artesania del Salvador ha estat un èxit. Es destaca la participació de Jordi Juvillà i la visita de Luís Aranzibía a la parròquia.

En Roger apunta que hem de passar de les activitats personalitzades a ser de la comunitat, millorar la cultura d’acolliment i hospitalitat entre els membres de la parròquia. En aquest sentit, també s’ha tret la butlleta per fer aportacions per les missions.

-Vida Creixent: Aquest curs hi ha uns 27 inscrits de moment.

-Curs bíblic: Comença dilluns dia 19 de novembre. De moment hi ha 5 inscrits.

-Esplai: Fa un mes que  ha començat, amb 140 apuntats. Han hagut de tancar grups. El dia 2 de desembre hi haurà la portada del pessebre a Prades. Es convida a tothom.

El grup de joves de 16-17 anys segueixen trobant-se fent una formació per ser monitors. Són 11 nois i noies.

 

-Comunicació: Hi va haver poca resposta per donar el consentiment per a la gestió de dades. Es mirarà de gestionar-ho a través de cada representant de grup, de manera que tothom pugui signar el consentiment a rebre informació a través del correu electrònic i les xarxes socials..

D’altra banda, es comenta que aniria bé incorporar algú més al grup de comunicació. Ens cal per tal d’aportar-hi noves idees.

-Pastoral de Salut: Han fet una reunió. Continuen anant a visitar malalts. El grup continua essent estable.

-Permanent:Preparen reunions i dinàmiques de la parròquia. Estan ja preveient les activitats pel dia de la parròquia, el 20 de gener.

-Revisió de Vida: Son 38/40 persones en quatre grups, 3 amb consiliari. Han fet ja dues trobades. Com a tema de fons parteixen dels cursos que cristianisme i justícia ofereix a la parròquia. El Roger aporta que aquests grups poden ser una alternativa per a famílies que acabin el rellotge de la família i vulguin seguir fent grup.

-Arrels: Està endegada la campanya de persones sense llar. Diumenge es dedica la missa a les persones sense llar. El dia 22 es fa el flashmob davant de la Paeria i el sopar solidari. És important participar-hi i fer-ne difusió.

S’explica que es necessiten educadors per a cap de setmana, des de divendres i tardes (4 tardes i un matí)

-Catequesi:Hi ha 9 nens de primer i 10 de segon. Es preveuen dues sortides, una al Museu i una altra a Càrites. En aquests moments els catequistes estan fent formació.

-CPM:Han estat ja en unes jornades a Benicàssim i a Oporto. Estan en moment de reflexió. Han endegat una comissió juntament amb delegació de família per anar veient què cal fer a nivell de diòcesi.

Quan al rellotge de la família, es proposa fer un calendari per presenta-ho als pares de catequesi per si surt un grup.

-CVX-Xavier: els tres grups han recomençat les seves reunions. Preparen la festa de Sant Francesc per celebrar-la amb la comunitat parroquial.

En el següent punt, es parla de la jornada del 18 de novembre, que és la jornada de les persones sense llar. Es farà una única eucaristia a les 11:30h i concert a continuació.Coincideix amb la Jornada Mundial pels Pobres que el Papa Francesc ha proposat. La celebració serà en memòria del Joan Sunyol, Sj.

De cara a la preparació de l’Advent i el Nadal, s’està pensant en diverses accions, entre les quals se celebrarà l’acte penitencial el 19 de desembre a les 20:30h. I, com a novetat, també es farà la missa del pollet per als infants.

Com a demanda en l’apartat dels precs, s’informa que l’hospital Santa Maria ha donat 120 ordinadors al banc de recursos, però es necessiten voluntaris que puguin reformatar-los per poder-los reutilitzar.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal