DISCURS DE L’EQUIP DE MONITORS/ES DE L'ESPLAI. #40anystenimja

Avui estem de celebració, tenim el goig de recordar que fa 40 anys un grupet de joves es van animar a crear un espai per a la educació en el lleure a la Parròquia de Sant Ignasi. Des de llavors són centenars d'infants i joves els que han tingut l'oportunitat de créixer i gaudir de les activitats amb els monitors i monitores esbojarrats que han cregut en aquest projecte al llarg d'aquest temps. Avui és el moment d'agrair a tota la gent que ha posat el seu granet de sorra per crear aquest lloc bo, i volem tenir un record molt especial per al Joan Suñol.

40 anys donen per molt! Podríem mesurar aquest temps en les vegades que hem pujat les escales de la parròquia o les activitats al riu, en els cops que hem fet la motxilla o en cantimplores perdudes, en picades de mosquit, ampolles als peus, nits sota els estels o en cançons a la vora del foc, en imposicions de panyoleta o els nits que hem dormit a la parròquia... En definitiva, cadascú recorda amb intensitat alguns dels moments que han fet que el seu pas per l'esplai hagi estat únic i irrepetible.

Estem convençudes i convençuts que l'esplai deixa petjada, i des de la nostra trajectòria podem afirmar que l'esplai ha tingut molt a veure amb el que fem i el que som a dia d'avui! L'entenem com una escola de vida, on l'important no és el saber o el fer sinó el ser, i durant aquests anys hem treballat per fer d'aquest lloc un espai d'acollida on tothom s'hi senti a gust, estimant la diversitat i valorant l'autenticitat. En això hi fa molt formar part d'una comunitat tan viva com ho és la de la Parròquia de Sant Ignasi, que ens ha acollit sempre amb els braços ben oberts.

Igualment, sempre hem tingut posada una mirada al món, i avui en dia són molts els missatges que ens inciten al desànim i les injustícies que veiem en aquest món tan complex. Davant això ens fem nostre el lema d'anar sempre a contracorrent i, amb una mirada crítica, intentem actuar davant les adversitats posant esperança on hi ha desànim i alegria on hi ha tristor per ajudar a construir un món més just, solidari i fratern.

Formar part d'aquest lloc bo ens ha donat la oportunitat de créixer i aprendre constantment i això és el que volem transmetre als infants i joves per tal de que esdevinguin persones compromeses amb la nostra societat.

L'esplai va néixer amb el desig de transformar l’entorn en el que vivim, així com de somiar en la utopia de fer d’aquest món nostre un món millor. I això nosaltres ens ho creiem, apostem per aquest projecte i seguirem servint i estimant com ho hem fet fins ara...

 

Som els nois (i noies) de Sant Ignasi i aquí estem passi el que passi!

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal