Endevina de qui parlem

En aquesta secció del TRUC et proposem que esbrinis el nom del grup que s’amaga darrere de l’entrevista A veure si saps de qui parem avui...

 

1.-Quant de temps fa que us vau constituir com a grup?

L’any 1996 després de dos anys de preparació, esperonats pel P. Lao de Balanzó, un grup de matrimonis de la nostra Parròquia va iniciar un camí de formació sota el "pilotatge" del P. Ignasi Salvat. Al mes d’abril de 1997 es va constituir així, el primer equip, que s'ha anat renovant fins arribar als nostres dies. Amb un cert orgull podem dir que des de la nostra Comunitat oferim un servei més enllà de la nostra parròquia, en concret ens obrim a la Diòcesi de Lleida.

 

2.-Quin és l'encàrrec que heu rebut de la comunitat parroquial?

La nostra missió consisteix en acompanyar les parelles en el creixement del seu amor i de la seva fe, amb vistes a la preparació del sagrament del matrimoni i a la constitució d'una parella i una família on pugui estar present en les seves vides l'esperit de l’Evangeli.

 

3.- L'objectiu principal de la vostra feina a la parròquia és...

Com hem dit abans, el nostre grup té una activitat més enllà de la parròquia. Som un equip plural i treballem conjuntament amb altres persones de la Diòcesi en una missió comuna: fomentar el diàleg de la parella com a eina fonamental pel coneixement mutu i com element principal de la comunicació. Com a grup de la parròquia participem dels diferents esdeveniments parroquials i estem presents també al Consell Pastoral Parroquial.

 

4.-Quina és la vostra principal preocupació a l'hora de donar suport als grups de la parròquia?

Ara que s’ha obert una Comissió per treballar el problema del “buit generacional” a la parròquia, un dels elements que més ens preocupa és com poder acompanyar aquelles parelles que després del casament volem fer un seguiment del Crist tant a nivell personal com familiar. Hem de trobar “com” es pot articular un itinerari continu en la vida de fe de les persones. Hi ha alguna etapa en el creixement de l’individu en què per diferents raons o motivacions, es perden els vincles amb la comunitat; llavors ens trobem amb espais “buits” o generacions “desaparegudes”... Hem de fer un esforç entre els diferents grups per mirar com es podem acompanyar aquests processos i, entre tots donar suport per tal de refer aquest itinerari continu; que entre etapa i etapa, el procés de creixement de jove a persona adulta sempre pugui tenir un enllaç o grup per continuar vivint la seva espiritualitat.

 

5.-Com us agradaria comunicar l'aposta dels seguidors de Jesús en la societat de Lleida?

Seguir com fins ara, des de la senzillesa del nostre petit testimoni, allí on realitzem cada dia les nostres petites missions. Saber-nos equip, sentir-nos comunitat i intentar no deixar-nos portar pel negativisme o pessimisme que ens envolta.

 

6.-Quina és la vostra demanda per créixer com a equip?

Renovar-nos. Particularment i també amb noves persones que puguin entrar a formar part d’aquest equip. Necessitem saba nova. És una missió molt engrescadora. La mateixa missió et renova i et fa estar al dia. També el treballar en equip fa que uns ens estirem dels altres. Per últim, el pertànyer a un moviment supraparroquial ens ajuda a estar més oberts al món.

Quin equip és?

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal