Estic al costat d’altres i he rebut molt més del que he donat

En un reportatge sobre el voluntariat a Catalunya, publicat a El Periódico, la Marta Alcázar explica que, malgrat la crisi dels últims anys, actualment la prestació de serveis gratuïts a la comunitat és un fenomen a l'alça. Els projectes vinculats a la infantesa, els hospitals i els sensesostre són els que compten amb més implicats.

L’article es titula “El voluntariat a Catalunya té rostre de dona”, perquè les dones representen el 60% dels voluntaris catalans davant el 40% d’homes. El col·lectiu de persones voluntàries a Catalunya és de prop de 510.000, cosa que representa un 8,7% de la població major de 18 anys.

Un dels testimonis del reportatge és el nostre estimat Francesc Mayós, voluntari a la Fundació Arrels-Sant Ignasi a Lleida.

Aquest antic professor d’institut col·labora des de fa 15 anys en l’atenció a persones vulnerables i el col·lectiu dels sensesostre. Hi dedica una mica més de cinc hores setmanals: els dilluns atén a la botigueta, el servei d’aliments que ofereixen gràcies a la donació de supermercats i menjadors amb l’entitat. Mayós també fa tutories a persones amb addiccions en reinserció i forma nous voluntaris. Va conèixer la fundació a través de la parròquia Sant Ignasi, de la qual és membre: "Vaig veure de prop les necessitats socials que hi ha a la nostra ciutat i la feina que es fa per cobrir-les. Quan vaig tenir una disponibilitat clara em vaig fer voluntari", explica. Ara que està jubilat reconeix que hi dedica més temps. La Isabel, la seva dona, també col·labora amb l’entitat.

Mayós va conèixer de prop la tasca de la fundació en la seva comunitat parroquial i "la sensibilitat va venir per si sola", explica. Desconeixia el que rebria a canvi: "En aquestes coses del voluntariat no coneixes la contraprestació fins que la reps", reconeix. La seva compensació ha sigut la xarxa d’amics que ha guanyat: "Treballes amb altres entitats, fas amics entre els usuaris del servei i formes part d’una família molt més àmplia", subratlla. També s’allunya de la concepció tradicional del voluntariat: "No ho contemples des del punt de vista d’ajudar, sinó que estic al costat d’altres i rebo molt més del que dono", conclou.

  Marta Alcázar. Article publicat a El Periódico el 6/12/2018 (https://goo.gl/UMdwyz)

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal