Experiència comunitària a Lleida

Fa set anys, quan vaig començar un procés de discerniment vocacional, sempre em preguntava: on m’estava esperant Déu? quin era el seu somni per a mi? Després d’un any vaig entrar en el noviciat de la Companyia de Jesús i uns anys més tard vaig venir a Lleida per viure i treballar en aquesta ciutat que m’acollia amb els braços ben oberts.

Sabia des del principi que la meva estància en aquestes terres catalanes seria de només dos anys. No obstant això, han estat dos cursos molt intensos, doncs, he tingut problemes de salut, he hagut d’aprendre una nova llengua, treballar en llocs que eren nous per a mi, patir la pèrdua d’un company molt estimat de la comunitat i, per si encara no en teníem prou, viure un confinament de tres mesos.

Ara estic acabant el meu període a Lleida. És un moment especial per recollir tot allò de nou que Déu m’ha mostrat durant aquest temps. Per suposat, un element que no puc oblidar és la vida comunitària amb altres companys. Amb els jesuïtes que he viscut, he pogut compartir la feina apostòlica, preocupació per la missió de cadascú i una mateixa amistat amb Jesús.

És cert que la convivència no sempre és fàcil. Cadascú de nosaltres té el seu tarannà, la seva edat i les seves aficions. També és veritat que som homes limitats i pecadors. No obstant això, la crida que hem rebut de Déu és sempre més forta. Després d’aquesta experiència a Lleida, no puc imaginar-me seguir com a jesuïta individualment, sense altres companys amb qui no pugui compartir una mateixa passió per la persona de Jesús de Natzaret.

Així doncs, viure en una comunitat apostòlica de la Companyia de Jesús m’ha ajudat a confirmar que Déu em continua somniant com a jesuïta. Finalitzo aquesta etapa amb agraïment als meus companys i amb la confiança que el Pare sempre em regalarà companys de viatge allà on estigui.

Luis Ortuño
Jesuïta

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal