FER ANYS, CONTEMPLAR I AGRAIR

Aquesta vegada la fita aconseguida és molt gran. L’Esplai de Sant Ignasi, el nostre Esplai compleix 40 anys. Des del TRUC volem fer un homenatge a aquests/es joves per la seva feina continuada, de vegades silenciosa i de vegades cridanera, però sempre alegre, que han sabut llegar al llarg dels anys. Pel seu testimoni comunitari, perquè hi són sempre amb el seu entusiasme i per la seva força educadora, volem fer visible l’agraïment de la Comunitat i l’estima que els tenim, sense límit...

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

No sempre tenim l’oportunitat de parar, mirar enrere i veure la trajectòria de l’educació en el lleure i l’impacte que té a la societat. En el nostre dia a dia, atrafegat i amb presses, amb prou feines trobem temps per preparar l’activitat del dissabte, comprar el material que falta, o per anar a la reunió de zona/territori. Però un dia, l’esplai fa anys i resulta el moment perfecte per fer-ho: contemplar i agrair la feina feta fins ara.

Segur que molts entendreu el que suposa la preparació d’un aniversari: trobades amb ex-monitors/es, descobertes sobre la història de l'esplai, quedades per regirar els armaris i prestatges dels locals, etc. I és que som molts els esplais que estem de celebració! De fet, que aquest any faci 125 de les primeres colònies a Catalunya, significa que, tot plegat, ja fa un temps que estem en marxa.

A l'Esplai Sant Ignasi de Lleida, per celebrar que #40AnysTenimJa, volíem fer alguna cosa gran, on poder reunir tanta i tanta gent que estima l'esplai i que, en algun moment de la història, hi ha tingut vinculació. Els retrobaments eren evidents i les cares de goig i joia, també. Però la satisfacció amb la qual vam sortir l'equip de monitores i monitors en acabar aquesta gran festa, no té preu.

És bonic veure com, tot i el pas dels anys, seguim amb el projecte que uns joves esbojarrats van decidir començar com també veure créixer aquest lloc transformador que és l'esplai. En part, tot el que tenim avui és gràcies a totes les persones que han anat passant –infants, joves, famílies, monitors/es, etc.– i que han anat deixant el seu granet de sorra. Això també ens dona esperança i veure els més petits com el futur de la societat. Quant els queda per recórrer, encara!

L’esplai és una comunitat viva i som nosaltres les que hem rebut aquest testimoni tan gran de fe, compromís i servei, que hem de seguir pouant i transmetent a les generacions futures. El Roger Torres SJ, rector de la Parròquia, em responia amb un tweet quan jo preguntava què farem ara que s’acaba l’aniversari, “i després de la gran Festa, què?”. Ell diu que retinguem el gust de la celebració, i que aquesta inspiri el nostre ser i fer. Guardem aquest record, per poder tornar-hi de tant en tant i, amb un somriure, dir: “jo hi era, jo sóc d’aquesta colla!”.

 

Miquel Gracia

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal