Nota d'agraïment del delegat dels jesuïtes per l'acollida als sirians.

Benvolguts i benvolgudes,

En nom de la Companyia de Jesús a Catalunya, volem agrair la vostra col·laboració en la iniciativa Camins d’Hospitalitat, protagonitzada per un centenar de joves sirians que del 12 a 16 de juny va recórrer diversos trams del Camí Ignasià (entre Lleida i Manresa, finalitzant a Barcelona). Aquest projecte s'inspira en la tasca del jesuïta Frans van der Lugt, assassinat a la ciutat d'Homs el 2014, que durant anys va organitzar a Síria marxes per la pau i la reconciliació.

Han sigut uns dies marcats per l’acollida rebuda i donada, l’acompanyament i l’intercanvi, on persones, comunitats i institucions han volgut posar el millor de si mateixes al servei d’aquesta experiència.

Dimarts dia 12 van arribar a Lleida, on van ser acollits per la comunitat de la parròquia de Sant Ignasi de Lleida i la resta de persones i col·lectius que formen la Plataforma Apostòlica dels Jesuïtes a Lleida, en un acte festiu que va tenir lloc al pati del col·legi dels Maristes, animat per la seva comunitat educativa.

L'endemà el grup es va traslladar a la localitat de Palau d'Anglesola, on van rebre una cordial benvinguda per part d'alumnes de l'escola d'aquest municipi, l'alcaldessa, entitats locals i un bon nombre de veïns i veïnes. Des d'allà, acompanyats també per joves del col·legi Jesuïtes Lleida, van caminar fins a Verdú, poble natal de Sant Pere Claver, en el qual van poder visitar el Santuari i tenir un espai de celebració.

Ja el dijous, des del Santuari de Sant Pere Claver de Verdú van caminar fins Tàrrega, on van ser rebuts pel consistori i, d'allí es van traslladar a Montserrat amb autocar. A Montserrat van poder visitar el Monestir acompanyats per un dels monjos de la comunitat benedictina. I al vespre, a Monistrol, com havia passat ja a les diferents poblacions que els han acollit, van viure unes hores d'intercanvi cultural i festiu, amb danses i mostres de cultura popular, a les quals els pelegrins van correspondre també amb música i dansa pròpia de la seva cultura.

L'últim dia de ruta van caminar de Montserrat fins a la Cova de Sant Ignasi a Manresa, on van poder conèixer la Cova, així com celebrar el final del seu pelegrinatge. L’endemà es van traslladar a Barcelona, on van ser acollits al Casal Loiola, abans d’emprendre el viatge de tornada cap als seus països.

Els joves sirians han estat acompanyats per persones que han volgut caminar al seu costat en alguns dels trams de la ruta, alguns jesuïtes i laics/ques vinculats a la Companyia de Jesús, però també veïns i veïnes de les poblacions per les quals ha anat passant la caminada. També sou moltes les institucions, empreses i associacions que heu mostrat la vostra capacitat d’acollida, sigui cedint espais per a l'allotjament, proporcionant avituallament, o participant en les activitats culturals. A tots i totes volem us donem les gràcies per la vostra generosa implicació.

Creiem que la iniciativa Camins de Hospitalitat ha estat per a tots i totes una oportunitat per caminar al costat de persones migrants i refugiades i crear espais de trobada. Aquesta experiència en confirma en el desig de ser terra d’acollida, promoure la cultura de l’hospitalitat i treballar la inclusió.

Rebeu una cordial salutació,

 

Llorenç Puig SJ

 

 

Entitats que han col·laborat al projecte Camins d'Hospitalitat:

 

Ajuntament de Palau d’Anglesola

Ajuntament de Verdú i oficina de turisme

Ajuntament de Tàrrega

Ajuntament de Monistrol 

Associació Amics de Sant Pere Claver 

Associació Alba i Lluís (autor dels Arrugats) 

Abadia de Montserrat i P. Sergi d'Assís 

Centre Pastoral de Montserrat 

Casal Loiola 

Colla Sardanista Somnis del Pla 

Colla Sardanista Montserrat de Lleida 

Col·legi Maristes Montserrat de Lleida

Coral Maristes

Cova de Manresa 

Esbart Dansaire de Monistrol 

Església Parroquial de Tàrrega

Escola Arnau Berenguer de Palau d'Anglesola 

ESADE 

Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi

Forn Farré de Sucs 

F. ROCA 

Fundació Migra Studium

Fundació Arrels – Sant Ignasi

Gegants de Monistrol 

Grallers de Verdú 

Hostatgers del Palau d'Anglesola

Institut Borja de Bioètica

Joaquim Nohales, de Monistrol   

Josep Minguell

Jesuïtes Educació 

Jesuïtes Bellvitge – Centre d’Estudis Joan XXIII

Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver

Orfeó Monistrol

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

SHERS

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal