Pastoral de la salut

El passat mes de març, durant la reunió de la Pastoral de la Salut vàrem comptar amb la presència del Dr. Joan Viñas, molt conegut i estimat a la nostra Parròquia de Sant Ignasi. El motiu és que durant aquest curs, a les reunions que es fan mensualment, estem treballant el llibre que duu el títol Com viure amb la malaltia i que afegeix com a subtítol explicatiu Des de l'experiència d'un metge malalt cristià, publicat el passat any 2018 per les Publicacions de l'Abadia de Montserrat, i del qual el Dr. Joan Viñas n'és l'autor.

Aquest llibre ens regala reflexions després del "Un dia, el menys esperat, no programat a l'agenda arriba la malaltia" i sorgeix la pregunta de per què a mi? Però, per què a mi no? I ens convida a no esperar a fer demà el que podem fer avui. Ni a viure en el passat, ni en il·lusions de futur; cal viure amb plenitud l'avui.

Sobre la fe ens va dir, tal com recull el llibre, que "tenir una fe madurada en el temps, neta d'infantilismes i de concepcions negatives, és un gran privilegi del qual hem de donar gràcies a Déu i a les persones que ens han ajudat a anar-la fent créixer i a depurar-la”. Aquesta fe en Jesús, la mirada posada en Ell, ens ajudarà en els moment baixos, en els moments de dolor.

A la xerrada també ens va oferir consells pràctics per respondre a la pregunta de com actuar quan es va a visitar un malalt:

- El consell principal, no parlar massa i deixar parlar al malalt.
- Ser comprensius i respectuosos tant cap al malalt com a la seva família, inspirant confiança.

I reiterà la idea de saber escoltar i tornar a escoltar. S'ha de notar si el malalt vol conversa o prefereix el silenci. Només cal estar-hi al seu costat fent companyia.

Per acabar, i sobre la unció dels malalts, va insistir en deixar endarrere la paraula "extremaunció", associada a la idea del sagrament que s'administrava quan el malalt havia perdut la consciència. Ens recorda que la unció dels malalts és un sagrament de vius, per tant, és una joia que puguem rebre aquest sagrament en "plenes facultats" i ens puguem adonar de la gran estima que Jesús ens té, perquè Ell no ens deixarà mai sols en els moments que més ho necessitem.

Vàrem acabar la reunió agraint el temps que ens havia dedicat i poder escoltar de viva veu les idees que ja ens havia avançat el llibre en les trobades mensuals de la Pastoral de la Salut.
 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal