Primera reunió del curs del Consell Pastoral

Amb el mes de setembre, el Consell Parroquial reprèn la seva activitat. En la reunió del dissabte dia 15 es comença amb força, tot explicant les novetats en les línies de fons d’aquest curs 2018-19, i es formulen els objectius de la Plataforma Apostòlica Local de Lleida (missió dels jesuïtes).

Per tal de debatre sobre aquestes qüestions, el rector facilita un document als membres del consell, per anar seguint les explicacions de forma entenedora i ordenada. Entre els punts més importants es comenten els següents:

  • A la Parròquia i al conjunt de la PAL de Lleida, l’acció social ha crescut molt, però encara manca un criteri unificat per fer l’acompanyament. En aquest sentit s’ha proposat que el Jordi Juvillà es faci càrrec d’acompanyar els diversos projectes socials que la PAL i la Parròquia fan a Lleida, per tal d’establir criteris uniformes necessaris en l’acció social.
  • A la Comunitat de Jesuïtes s’incorpora, per dos anys, el Luis Ortuño per fer el “mestret”. Farà la seva tasca al col·legi Claver i amb els joves de Magis. L’Oscar Costa s’incorpora a l’equip de la Fundació Arrels sant Ignasi per reforçar els temes de direcció,  planificació estratègica i màrqueting. Els programes d’Arrels van endavant i són sòlids, però es vol anar reforçant el suport estratègic. 
  • El P. Ribalta a l’octubre fa 100 anys
  • El tema pastoral “És per a tu” marcarà la línia de fons d’aquest curs i pot ser un motiu que ens pot inspirar per a reflexionar comunitàriament.
  • Compliance: Es tracta d’un seguit de normes que cada entitat es posa per funcionar i organitzar-se millor. Això ho ha estudiat la Permanent del Consell, i per qüestions de bon funcionament, tots els que fan tasques a la parròquia d’una manera o altra  haurien de signar el codi de conducta.
  • Amb la PAL de Lleida, som conscients que fem un treball comunitari i estem amb xarxa eclesial, ja que comptem amb un sector educatiu  (col·legi Claver), amb la parròquia, amb Arrels Sant Ignasi, les Jesuïtines d’Alcarràs, Santuari Sant Pere Claver, amb la comunitat  de Jesuïtes a Lleida. En definitiva, tot aquest conjunt d’obres i persones que tenim forma una comunitat que està en xarxa.

Per tant els objectius estratègics de la PAL de Lleida  són:

1.- MISSIÓ: Fer créixer el sentit de missió compartida i esperit de pertinença de les diferents persones i institucions que formen la PAL de Lleida.

2.- ESPIRITTUALITAT: Crear, amb un grup de  laics,  una escola d’espiritualitat ignasiana que promogui la formació, la pregària i l’acompanyament a l’estil ignasià.

3.- HOSPITALITAT: Vertebrar un projecte social comú que ajudi a la sensibilització, l’acollida vers les persones migrades i refugiades.

4.- JOVES: Oferir un espai obert que permeti l’acompanyament de joves cap al seu camí vers Déu, dins d’un llenguatge creatiu i obert.

5.- COMUNICACIÓ i XARXA: Elaborar un projecte que permeti tenir la infraestructura i la dinàmica que afavoreixi l’intercanvi d’informació interna i externa per tal de compartir el coneixement i la participació.

 

I per acabar el Consell, es presenta la proposta inicial del calendari parroquial per al proper curs 2018-2019, en el qual es fan diverses aportacions que s’afegiran en el calendari definitiu: on constaran les activitats, celebracions, cursos que es duran a terme en la parròquia i altres moments importants del curs.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal