Què opina de la Parròquia de Sant Ignasi el sr. Bisbe?

Abans que no acabi la visita del sr Bisbe per les diferents activitats i seccions de la parròquia, hem volgut que ens fes una primera valoració del que ha vist i ha viscut en la nostra comunitat. Molt amablement ens ha concedit aquesta petita entrevista i ha contestat les preguntes de l'equip de comunicació.

 

1.- Bona tarda, sr. Bisbe. Després d'haver passat uns quants dies aquí, a la parròquia de sant Ignasi, ens agradaria saber com s'ha sentit a la comunitat de Sant Ignasi?

Doncs, per sorpresa meva, aquí m'he sentit com en família, com si fes molts mesos que hagués estat aquí coneixent a tothom. I la gent que ha estat parlant amb mi, en grup o individualment, m'ha tractat com si fos un germà i ens haguéssim conegut des de fa temps. Per això la pregunta és molt fàcil de respondre: m'hi he sentit molt bé!

 

2.- Quina valoració fa de les tasques pastorals que es duu a terme aquí a la parròquia i entre la comunitat?

També m'ha resultat una sorpresa gran, perquè es fa molt cosa i molt ben feta. Ja sé que és una afirmació que faig després de sentir converses molt puntuals, però he visitat centres que porta la parròquia i realment és un desviure's per la gent més pobra, amb la qual un cristià ha de comprometre's

 

3.- I de tot el que ha vist, quins aspectes destacaria de la visita pastoral?

Sent injust per no citar-los a tots, destacaria la gran quantitat de gent gran que continua amb entusiasme volent ser cristians i seguidors del Senyor.

Així mateix, el grup de joves que he conegut, i que és admirable mirant el futur, i la dedicació de molta gent de la parròquia als més pobres d ela societat. Aquests tres aspectes són els que destacaria jo, per no comentar a tots els que he visitat jo i amb els quals he estat molt a gust, tal com deia al principi.

 

4.- De cara a millorar i a continuar creixent com a comunitat seguidora de Jesús, ens podria donar alguns consells o propostes que ens hi poguessin ajudar?

El que jo us puc contestar per a tots els membres de la parròquia és el mateix que jo em demano per a mi mateix: per a créixer en la fe cristiana hem de pregar una mica més i hem d'escolar la Paraula de Déu amb una mica més d'intensitat.

Em va sorprendre ahir la pregària en la que vaig participar ahir, amb el grup de la parròquia dels dijous, i va ser una estona molt agradable.

El cristià quan ho faci tot de cara als altres, si no prega, si no celebra els sagraments , podrà ser una bona persona, però per a ser un autèntic cristià ha de créixer a l'estil de Jesús. No podem oblidar mai la pregària i els sagraments.

 

5.- Quin missatge li agradaria transmetre a la comunitat de Sant Ignasi?

A mi m'agradaria transmetre la necessitat que tots el membres de Sant Ignasi conegueu tot el que fan els altres. Que no estigueu tancats en grupets,  sinó que el vostre marc de referència fos la Parròquia i tinguéssiu interès pel que fan els d'Arrels, o què fan els de Confirmació, o com viu el Ramon Ribas, o el Roger... De tal manera que tots junts us poguéssiu sentir com a germans, sabent que allò que fa un pot no estar fent-ho l'altre, però que entre tots fem allò que és important del Senyor.  Potser aquí ja ho intenteu, però de vegades a les parròquies poden passar mesos, o anys, que els uns no saben el que fan els altres que estan al costat nostre.

 

6.-Algun altre comentari que li agradaria fer?

El meu comentari és que si jo fos un capellà o rector d'una parròquia m'agradaria tenir una parròquia com la de Sant Ignasi, amb totes les dificultats o limitacions que teniu, però aquí hi ha gent, amb vida,  amb alegria...

Potser perquè jo conec comunitats en pobles petits que són molt tristes: perquè hi viu poca gent, al poble; perquè la gent que va a l'església són catorze de més de setanta anys; perquè hi ha un cert desànim... I és inevitable perquè passa en la dinàmica de la fe i en la mateixa dinàmica de la gent del poble, que se sent abandonada. En canvi vens aquí i es nota molta alegria, pels que sou, és clar! Aquesta és la meva sorpresa...

 

Moltes gràcies per les seves paraules, sr Bisbe. Continuarem treballant per Regne des de la nostra petita parròquia. La comunitat agraeix els seus consells i les indicacions pastorals que ens heu fet al llarg de la seva vista. Quan vostè vulgui pot venir a Sant Ignasi, que també és la seva família.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal