A reveure a un mestre jardiner, el P. Ribalta.

El pare Joan Ribalta

Nascut a la capital del Bages el 1918, el pare Ribalta va entrar a la Companyia de Jesús amb 15 anys i es va ordenar sacerdot el 1948.

Els tres grans eixos que van marcar la trajectòria vital de Ribalta han estat l'educació de nens i joves, l'amor per la natura i l'amor per Sant Ignasi".

Va ser director pedagògic de l'escola Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver de Raimat, on va formar un equip de professors que van fer del Claver un referent educatiu dels anys 70 a Lleida, Està considerat un pioner en la innovació pedagògica en posar en marxa la "coeducació" i un Departament d'Orientació per atendre alumnes i famílies.

És autor, entre moltes altres obres, de "Cartes espirituals de Sant Ignasi de Loiola''. En aquests darrers anys, encara va treballar en la traducció del text de les Constitucions de la Companyia de Jesús.

A reveure a un mestre jardiner, el P. Ribalta.

Aquest gener hem dit a reveure al P. Joan Ribalta i Balet, de 101 anys.

Ell ha acompanyat des dels orígens el Col·legi Claver i, com un “mestre jardiner”, ha anat acompanyant i tenint cura d’una tirallonga de persones que han estat vinculades a aquesta gran comunitat educativa.  Persona enamorada del Crist, identificat fondament amb l’espiritualitat de sant Ignasi.  Persona senzilla, propera i austera que tenia com a altre gran referent la vida de Sant Pere Claver.  Ha estimat la terra i el país i, des de la seva vessant educativa, ha volgut ajudar a fer persones pels altres.
 
Que el seu exemple ens inspiri a continuar estimant Déu i els altres. Gràcies, per tot, P. Ribalta!

Roger

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal