Sant Romero

Ens apropem al 14 d’octubre. A Roma el papa Francisco declararà que l’arquebisbe de San Salvador, des de l’any 1977 al 1980, Monsenyor Oscar Arnulfo Romero y Galdámez, va ser sant, es a dir, una persona a prop de Déu i del seu poble. Això ens produeix una gran alegria i fa que estem molt agraïts al papa per tot el que ha contribuït a desbloquejar una situació que semblava sense sortida.

És bo que aquest papa hagi vençut la por i la excessiva prudència dels seus antecessors i faci aquesta declaració universal de santedat. De fet, però, no ha fet una altra cosa que escoltar la veu dels que des de el moment del seu martiri ho van dir.

Avui mateix en una activitat que hem tingut al Centre Monseñor Romero en Jon Sobrino ha tingut unes breus paraules i ha dit que Monsenyor Romero  ha estat canonitzat moltes vegades abans del proper 14 d’octubre. El 24 de març mateix una dona senzilla i pobre, quan li van preguntar per què plorava, va dir, referint-se a ell, “han assassinat al sant que ha donat la vida per defensar-nos a nosaltres els pobres”. Anys més tard el bisbe català al Brasil, Dom Pedro Casaldàliga, va escriure un preciós poema amb el títol “San Romero d’Amèrica” i va dir en ell “el poble t’ha fet sant”. Fa anys també a Westminster, el Vaticà dels anglicans, es van posar las imatges de màrtirs del segle XX i en la façana principal la de Monsenyor Romero. Ha estat, doncs, canonitzat moltes vegades i en diferents àmbits. El 14 d’octubre, però, a més de 38 anys del seu martiri finalment serà reconegut públicament i universal per la màxima autoritat de l’Església catòlica com a sant màrtir defensor de la veritat, de la justícia i de la vida del poble, especialment la del pobre i maltractat pels poders d’aquest món.

Estem feliços? Sí, i molt. Especialment perquè així es fa llum sobre totes les calúmnies i difamacions que els enemics de la humanitat van difondre sobre ell i perquè ens deixa la tasca de seguir com a creients en Jesucrist guanyant en sensibilitat i vivint una fe compromesa en el treball per a fer un món just  i en el qual es respecti la vida, especialment la dels més desprotegits i exclosos.

Durant la llarga marxa del dissabte a la tarde des de la Plaça Salvador del Mundo fins a la Plaça de la Catedral on tindrem una celebració eucarística i diverses activitats culturals i folklòriques per a esperar el moment de la canonització a El Vaticà, crec que tots i totes caminarem amb alegria, reflexió i desig de comprometre’ns.  

 

San Romero, ¡acompanya'ns en aquesta marxa i sempre!

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal