"Som molt bona gent" o el sentit de la Comunitat de Sant Ignasi

A l'eucaristia del diumenge 20 de gener es va fer una reflexió sobre la comunitat de sant Ignasi. Coincidint amb la celebració de l'aniversari de la Parròquia, l'Església pregava per la unitat dels cristians. I el Roger ens va fer notar que a la comunitat tenim un mateix Esperit que ens manté units, però amb dons molt diferents. És a dir, a la Comunitat de Sant Ignasi, juntament amb totes les altres branques de la PAL de Lleida, compartim una mateixa manera d'entendre aquest Jesús a l'estil ignasià. I això vol dir que tenim una mirada atenta a la realitat, una sensibilitat per commoure'ns respecte a aquesta realitat i per no conformar-nos a estar quiets, sinó que ens porta a actuar, transformar i denunciar.

Aquest mateix Esperit, doncs, ens fa fer coses diverses i que valen molt la pena. Per exemple, educant els petits, en el col·legi Claver i en altres centres de Lleida, on es manifesta el do de l'educació, perquè allí es fan seus els valors de Jesús i els transmeten als joves perquè ells també continuïn amb aquest cor commovedor .

 O bé, amb aquest mateix Esperit, n'hi ha que tenen el do de fer miracles. Arrels fa miracles quan les persones s'acosten a algú, que potser  passaria inadvertida, i que al cap d'un temps d'estar amb nosaltres esdevé una persona que recupera tota la dignitat que havia perdut. Això és un miracle.

També hi ha a la comunitat persones que tenen el do de curar. No es refereix només als qui ho fan de manera professional, sinó aquells que s'acosten als altres a la feina o allà on siguin, i saben parlar amb els altres, cadascú amb la seva manera de viure, portant i manifestant l'alegria de l'Evangeli, amb un do personal diferent.

També hi ha gent al CVX, n'hi ha altres que acompanyen als joves i d'altres en molts altres llocs… És a dir, un mateix Esperit amb dons molt diferents. Això és una comunitat i aquesta és la comunitat de Sant Ignasi de Lleida.

Però la Comunitat no està sola, perquè Déu s'ha enamorat d'aquesta comunitat. I fem el que fem, tant si ens en sortim millor o pitjor, Ell farà camí amb nosaltres.

Però no podem caure en el cofoisme de ser molt bona gent. I com a les bodes de Canaà, ens cal preguntar quin "vi" tenim a les tenalles de la nostra comunitat per oferir a la gent de Lleida i a la del nostre voltant.

I, encara ens cal fer una altra pregunta: Totes les tenalles de la comunitat estan plenes?  Quin "vi" encara ens manca per ser el millor "vi" per servir als altres?  La resposta ens porta a la humilitat i a sentir que ens cal continuar avançant com a Comunitat.

 

Equip de Comunicació

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal