Vida creixent, un grup amb empenta!

El recent passat 2 d’octubre vàrem començar la primera trobada del nostre grup de Vida Creixent.

Com ja fa sis anys, amb la il·lusió i l’alegria de tornar-nos a trobar vàrem constatar la absència de tres companys/es (una per cuidar dels seus nets i dos per motius de salut) que són les realitats en aquesta etapa de la nostra vida, però que esperem en breu la seva reincorporació. Amb aquesta sessió vàrem emprendre la trobada els 22 assistents.

Aquest any, el llibre ens ha assemblat que pot esdevenir força interessant per treballar i treure’n un bon profit. Està escrit pel Pare Jesús Renau, reconegut jesuïta en la nostra comunitat. Ens parla de deu testimonis de vida en el segle XX per anar encarant l’actual segle XXI, avançant en la fe i en l’amor. Són sis dones i cinc homes que ens poden ajudar a viure el seguiment de Jesús i la crida de Déu enmig de la història humana; uns més coneguts i d’altres menys.

La lectura triada per començar var ser Les Benaurances, que sempre són font de joia i positivitat de manera de viure. El nostre consiliari  Ramon Ribas ens en va fer una visió clara i entenedora.

Posteriorment, el primer personatge va ésser el de Joan XXIII, conegut i estimat per tots, ens va donar molt contingut per treballar. Només amb el fet que als seu 77 anys va llençar-se a convocar un concili que va obrir portes i finestres a la nostra Església i que encara avui en dia està obrint, desplegant i nodrint i que encara pot donar molt de si. La seva confiança en Déu i deixar fer a l’Esperit va sembrar una llavor que encara avui germina. Va morir als 82 anys, però encara el fem viu en nosaltres.

Hi ha d’altres personatges interessants, uns ens toquen de més a prop, com Marius Torres, Antoni Gaudí i Lluís Espinal, i d’altres potser no tant, com Cristina Kaufmann i Pierre Theilhard de Chardin, que segur ens ajudaran en allò de posar vida als anys que no pas anys a la vida.

Després de compartir en dos petits grups, ens vàrem tornar a trobar per intercanviar les diverses visions de cada petit grup.

Per finalitzar, vàrem resar tots plegats  una petita pregària que resumia molt bé el que s’havia treballat i ens vàrem acomiadar en un ambient jovial ,alegre i rialler.

 

Mayte Colomines Esteve

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal