Tornem! Compartir el moment present

La maquinària parroquial es va engegant a poc a poc. Els grups van agafant el seu ritme habitual de trobada i la comunitat es va trobant en els moments de celebració. A vegades, però, ens costa trobar moments de pausa per compartir amb profunditat com estem, quines emocions portem per dins i com van els nostres somnis i frustracions, els nostres quefers diaris. Ens trobem ara, després del temps d’estiu. Com hem viscut aquest temps? Com encarem el dia a dia? Com estic, com estan els que jo estimo, com està el món, com està la nostra relació amb Déu?

Dedicarem la primera sessió a això, a escoltar-nos, a fer-nos càrrec de com estem i de practicar una escolta atenta i respectuosa.    Com hem anat fent en algunes ocasions durant el curs passat, farem la pràctica dels quatre cercles.  Recordeu que no es tracta de discutir les idees, anem a escoltar-nos.

 

La roda de l’escolta

Farem una roda dels sentiments viscuts. Important aquí que seguim la pauta i que anem moderant l’ordre perquè tothom es pugui expressar.   Com ho farem?  Us proposo aquesta metodologia:

Farem una primera roda breu, on cadascú dirà només 1 paraula o una frase que expressi com està, com ha viscut, que ha sentit des de l’estiu cap aquí. Seria com expressar un impacte del que he vist, del que he sentit.

 

La segona roda, on cadascú podrà explicar una mica el que ha volgut dir amb aquesta paraula o frase. Seria com afegir el que penso, el que estic portant a la pregària aquests dies...

 

La tercera roda podrem fer, sempre des del respecte, alguna pregunta a algú altre sobre el que ha dit, perquè acabi de donar llum. O el moment perquè algú pugui recollir alguna cosa que ha dit algú altre, per subratllar-la i posar-la en valor. Hem d’evitar que es pugui convertir en un diàleg del que pregunta amb el que respon.

 

Es tractaria de recollir del que hem sentit dels altres o d’algú el que m’emporto d’aquesta estona. Recollir en dues paraules el com m’he sentit i el què em convida a viure del que he sentit.

 

Temes per aquest curs 2018-19

Els temes que hem anat pensant per a les properes sessions van lligats als seminaris que des del grup de Cristianisme i Justícia (fins ara grup EIDES) es presentaran enguany. A part del text que oferirem per reflexionar i ajudar a posar llum al nostre veure-jutjar-actuar, animem als grups, en la mesura del possible, participar dels seminaris, que seran una manera d’enriquir la part del jutjar.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal