Assemblea 4 de febrer de 2017

A les 9 del matí del dissabte 4 de febrer de 2017 i fins a les 14:00h, unes 80 persones ens vam aplegar a la  parròquia de Sant Ignasi per participar en l’assemblea comunitària que porta per títol:  ”EN EQUIP, EN COMUNIÓ I ESTIMANT-NOS. Viu una experiència de comunitat, mira cap endins cercant actituds de cooperació”.

El P. Suñol inicia l’assemblea donant a la benvinguda a tots els assistents,  i amb la pregària:

EN EQUIP, EN COMUNIÓ I ESTIMANT-NOS

Ens cal portar entre tots les regnes de la Comunitat,

resseguint les petjades del teu camí, Senyor,

enamorats del teu Sant Esperit,

contestant els reptes que ens inspira la missió de servir-te.

Volem que el teu evangeli

sigui el nostre projecte de vida compartit,

i que ens enfili cap enfora.

Volem sentir-nos corresponsables d’aquesta noble causa,

en equip, en comunió i estimant-nos,

i volem que l’alè de Déu el pugui respirar tothom,

també amb nosaltres,

entre tots i amb tu, Senyor.

L’experiència que compartirem

només ha de ser per a resseguir les petjades del teu camí,

i per anar descobrint les millors maneres de contestar als teus reptes.

entre tots i amb tu, Senyor,

amb la comunitat al cor.

 

Tot seguit, va tenir lloc un acte informal, però molt important, que va ser la presentació dels assistents, tots drets, donant-nos a conèixer i conversant els uns amb els altres, posant noms a cares que tenim vistes per la parròquia, però no coneixíem personalment i les hem pogut conèixer compartint una mateixa comunitat. Ha estat molt enriquidor per part de tots, perquè el primer en una comunitat cristiana són les persones, no només saber el seu nom, sinó allò que portem a dins. Especialment cal subratllar, quina cosa portem al cor, en què ens volem convertir.

La passada assemblea del 2012, d’acord amb les prioritats escollides, vam iniciar uns projectes, alguns dels quals s’estan fent i altres ja s’han dut a terme.

Si bé hem de seguir amb les prioritats pastorals del 2012; ara, del 2017 endavant, es tracta de créixer,  però hem d’incidir en el COM sortir del nostre àmbit, de la nostra missió, per preocupar-nos pels altres units solidàriament en equip, en comunió i estimant-nos.

Allò que es pretén treballar avui és l’element de conversió interna, és a dir, preocupar-nos pels projectes dels altres, treballar transversalment  per les persones i pels grups. Per treballar aquest COM hem de saber tres coses: d’on venim, on estem i on anem

D’ON VENIM?: De 4 moments

a).- Assemblea Parroquial 2012 on van sorgir 8 prioritats  a treballar, les quals es van incloure en 6 àmbits

b).- Assemblea diocesana d’aquell temps presidida pel  bisbe Piris, sota el lema: “Una església tota ella ministerial”

c).- Trobada equips parroquials octubre 2015: Vers un pas qualitatiu pel que fa a l’apoderament i la corresponsabilitat

d).- De la fusió d’allò que es va tractar en la trobada d’equips parroquials i del treballat en l’assemblea del 2012 a fi de determinar on som.

 ON SOM?

Unes qüestions a tall d’exemple, perquè ja hi ha realitats i orientacions que s’han treballat als grups: Creació Consell adults, Curs d’alfabetització, Participació amb el PAL, projecte Espai jove, Curs bíblic...

QUÈ ESTEM FENT?

Els àmbits de treball transversal, comunicació, buit generacional 25-45, cooperació i participació en la campanya d’hospitalitat, s’està fent. Queden pendents: infants Catequesi, esplai-colònies, litúrgia, gent gran.

Això és un flaix, per situar-nos on estem avui dia i per començar a treballar amb el COM: es tracta de créixer,  però hem d’incidir en el com sortir del nostre àmbit, de la nostra missió, per preocupar-nos pels altres, units solidàriament “en equip, en comunió i estimant-nos”.

Visualitzem un vídeo dels castellers pujant les escales de la catedral de Girona, veiem com cauen i es tornen a aixecar. Després d’uns moments de reflexió es fa un fòrum on s’expressa el que ens ha fet reflexionar aquesta visió. Al vídeo es veu com cauen, però tornen a aixecar-se. Per tant, fent un símil, podem pensar que la faixa del casteller és Jesús que t’estreny, t’enganxa i t’ajuda a tirar endavant.

El matí va continuar amb el lliurament de material als assistents que només era un full amb un organigrama on hi constaven els diferents grups de la parròquia i amb un fletxes de dins cap enfora i a l’inrevés que mostraven la interacció de la nostra comunitat.

Es pretenia reflexionar sobre el canvi d’actitud a l’hora de pertinença a la comunitat amb tot el que això suposa. Ens podíem ajudar amb algun exemple de bones pràctiques. Revisar l’esperit de grup (treballo en equip) i l’esperit de comunitat (treballo en comunitat): estimar persones i grups, actitud de cooperació (complicitat, sinèrgia i transversalitat).

Després d’una hora de treball per grups, ens vam tornar a aplegar tots junts per posar en comú l’experiència d’allò que havíem sentit i viscut a l’assemblea fins aquells moments.. De les aportacions fetes es destaca que ens hem sentit comunitat, que som comunitat i que cal tirar endavant. 

Un dels assistents, de forma encertada, i compartida per tots, comentava que: “L’assemblea d’avui ha tingut èxit perquè hem començat comunicant-nos i coneixent-nos. Comunicar és compartir allò que és d’interès comú. Això ens fa créixer com a comunitat”.

I després de les intervencions anteriors,  el P. Ramon Ribas donava gràcies al Senyor pel que hem viscut. Ho va fer amb la lectura de la 1a Carta de Sant Pau als corintis 13, 1-8: “Si jo tingues el do de parlar el llenguatge dels àngels..… però no estimés no serviria de res…”. I és així que donàvem per acabada l’Assemblea, acomiadant-nos  amb diversos cants,  i amb la pregària  “Comunitat al cor”.

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal