Matí de recés - 4 de maig

En la nova convocatòria d'un matí de recés obert a tothom que vam tenir el 4 de maig, el P. David Guindulain, s.j. va proposar als assistents una experiència de trobada amb Jesús amb el títol "El miracle de l'encontre"

Després d'una breu introducció i un cant d'invitacio al silenci, el P. David Guindulain va emmarcar en el seu context el fragment de l'evangeli proposat. En aquesta ocasió el text que va servir de base va ser el que ens presenta Jesús caminant sobre l'aigua en una nit de tempesta al llac de Tiberiades (Mt 14,22-33).

Per a la pregària personal va proposar l'itinerari següent:

  • Una primera part de composició de lloc, és a dir, amb l'ajuda de la imaginació, fer-se present en l'escena que descriu el text centrant especialment l'atenció en la percepció de les diverses sensacions de la situació descrita en la barca, considerar la barca com una imatge de l'Església, i considerar el desconcert dels deixebles en aquella situació així com l'actitud de confiança i vacil·lació de Pere.
  • La petició proposada va ser: demanar al Pare conèixer el Senyor amb tot el meu ésser.
  • Com a punts orientatius per a l'experiència personal va proposar aplicar els sentits a les diverses sensacions i experiències de les persones que van viure aquella situació. Veure la barca amb els deixebles i Jesús, escoltar els sorolls del vent i els crits/silencis de por dels de la barca, l'olor de l'aire i la humitat, assaborir/notar el gust del vent fort, de la por i la confiança, sentir la sensació a la pell de l'aire i la força de la naturalesa, tocar l'aigua ... de totes aquestes percepcions es tracta de treure'n algun profit per finalment prostrar-me davant de Jesús i reconèixer-lo com a Senyor de la meva vida.
  • Finalment acabar amb un col·loqui agraint tot el que se m'ha donat en aquesta estona.

Després de l'estona de pregària personal es van fer dos grups que es van trobar per compartir l'experiència. Simultàniament es va oferir la possibilitat de compartir l'experiència d'una manera personal amb un acompanyant. Quatre persones van poder disposar d'un acompanyant personal en aquell moment i tres més es van citar per compartir l'experiència un altre dia.

Per finalitzar el recés hi va haver una última trobada de tots els participants, a l'església. A través d'una dinàmica amb fotos que es van repartir a tothom, es va donar gràcies per tot el bé rebut i cadascú va manifestar la seva disponibilitat al servei col·locant la foto que havia rebut al voltant d'una imatge de Crist situada sobre l'altar.

En aquesta ocasió, hi va haver uns 40 assistents que, a través de la butlleta que es va passar al final del matí, van manifestar la seva satisfacció.

Des de l'equip d'espiritualitat de la PAL volem manifestar el nostre agraïment a tots els assistents per la bona acollida que han tingut els dos matins de recés que hem pogut oferir aquest curs. Entenem que la bona acollida que han tingut significa que hem sabut trobar una manera de donar resposta a una necessitat o inquietud de la comunitat.

En aquest sentit per al curs vinent esperem mantenir l'espai obert de pregària dels dijous així com oferir nous matins de recés. A més també es farà l'oferta d'exercicis en la vida diària.

 

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal