alfabetització

Visitant Lleida amb els alumnes de l'escola per a immigrants

 

Mirant aquesta foto algú es pot preguntar: “on és aquesta catedral romànica tan alta? Doncs no, senyors, no és una catedral. Es tracta del primer gran dipòsit subterrani d’aigua que alimentava les fonts públiques de Lleida. Més tard va donar aigua corrent a les cases privades.

INTERCANVI "ALFABETITZACIÓ - COMUNITAT"

A començaments de gener vau veure una mena d'arbre al vestíbul de la Parròquia. Abans de començar les festes de Nadal estava decorat amb unes boles de color vermell i, a poc a poc, han anat canviant a color plata.

Aquest procés s’ha degut a un punt d’unió creat entre dues persones que, probablement, no es coneixen: els i les alumnes assistents a les classes d’Alfabetització i la comunitat de la Parròquia.

Hospitalitat

Acollir, protegir, promoure, integrar. Aquestes quatre paraules resumeixen el que el Papa Francesc defineix com el programa a desenvolupar amb els que truquen en la nostra porta: immigrants i refugiats.

Podríem dir que amb l’escola d’alfabetització i de llengües per a immigrants, la comunitat cristiana de Sant Ignasi vol realitzar d’alguna manera aquest programa:

Acollim per protegir i promoure.

Informe informal: Escola de llengües per a emigrants

Dic “informe informal” perquè no tinc totes les dades, però crec que és bo donar, si més no, unes pinzellades del que ha estat aquest curs.

Com ja va sent costum, a la inscripció ens acostem als 200 alumnes de més de 25 nacionalitats. Cal remarcar que les dones magrebines constitueixen el 50% de les inscripcions i que, amb els seus nicabs i la seva indumentària, donen a la parròquia un aire de mesquita o de “zoco” marroquí.

La nostra casa és el món. Escola parroquial per a immigrants

Són les 9,30h.  Em barallo amb la porta per obrir la parròquia i m’assento a secretaria. Espero l’arribada dels voluntaris que necessitaran fotocòpies del material que han preparat per a la classe: fulls plens de dibuixos, de lletres, de frases que els alumnes aniran identificant per augmentar el vocabulari... Els voluntaris formen un equip de 15 persones que fan possible aquesta escola de llengua per a immigrants. I més enllà de la llengua, donen una acollida i ajuda a la integració en la societat i cultura de casa nostra.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal