Endevina de qui parlem

 1.-Quant de temps fa que us vau constituir com a grup?

Nosaltres provenim de les antigues Congregacions Marianes d’espiritualitat ignasiana des del seu inici, però que al llarg dels segles s’havien anat allunyant d’aquestes arrels. Nosaltres ja hi érem presents a l’antic edifici de Crist Rei que es va enderrocar per construir l’edifici actual on és la Parròquia. A partir del Concili Vaticà II es va voler recuperar el carisma original. El 1967, després d’un important discerniment i amb gran ajut del P. Arrupe, es van refundar com la Comunitat (mundial) que som ara.

2.-Quins són els punts clau de la vostra vocació?

El primer, mantenir una sòlida i dinàmica relació amb Déu a través dels Exercicis Espirituals Ignasians i altres eines ignasianes (examen del dia, acompanyament, pregària...). El segon, és l’estreta vida comunitària, la nostra vocació és personal viscuda en comunitat per naturalesa. Som una comunitat mundial, tot i que la nostra vocació es viu en petites comunitats locals. Estem presents en 74 països, principalment a Europa. La missió com actitud de servei als altres és el tercer punt important. Som contemplatius en l’acció: cada membre està cridat a viure intensament la seva missió en la vida diària (amb la família, la feina, els amics, la parròquia, altres associacions culturals/polítiques...).

3.-Com concretaríeu el vostre estil de vida?

Tractem d’integrar els tres elements esmentats anteriorment per tal de ser cristians compromesos. Podem dir que hem donat un gran impuls al nostre estil gràcies al fet de basar la nostra manera de fer en el DEAA: Discernir en comunitat la nostra missió individual i comunitària. Enviar les persones que s’identifiquen en una missió concreta i Acompanyar i Avaluar l’experiència de missió (individual i/o comunitària).

Potser hem passat bastant temps en el passat tancats en el nostre discerniment, pregàries i reunions sense prestar gaire atenció a les missions comunitàries ni a l’acompanyament i avaluació. Actualment, sense deixar de discernir, volem que se’ns conegui per la tasca que fem com a grup de cara enfora i volem tenir cura de l’acompanyament i avaluació de cara endins.

4.-Quin és l'encàrrec que heu rebut de la comunitat parroquial?

D’acord a les prioritats parroquials establertes en l’assemblea que va fixar el pla d’actuació del darrer pla pastoral de la parròquia, ens vam comprometre en els següents punts:

1.              Apoderament-corresponsabilitat laïcal

2.              Conducció de grups

Com a grup de la Parròquia vam oferir el nostre servei, la nostra disponibilitat a la parròquia per cooperar en aquestes tasques de guiatge/conducció de grups o acompanyament personal, posat de manifest durant el treball de les prioritats de la Parròquia.

 5.-Quina és la vostra principal preocupació a l'hora de donar suport als grups de la parròquia?

La nostra vocació laïcal és diferent per a cadascú i té un significat específic i personal, per tant cada membre de la nostra Comunitat podrà donar suport des de la seva situació i carismes personals als diferents grups i sentir-se membre de la parròquia com qualsevol altra persona que no pertanyi a la nostra Comunitat.

6.-Com us agradaria comunicar l'aposta dels seguidors de Jesús en la societat de Lleida?

Donar testimoni d’obertura, cadascú dins el seu camp de missió, sense tancar-se de forma exclusiva en el seu grup o en la Parròquia. Ser membres actius allà on estem, defensant en tot moment i situació (laboral, familiar, voluntariats...) el que proposa Jesús per anar implantant el seu Regne aquí i ara. A la nostra darrera Assemblea General celebrada al Líban es van identificar 4 fronteres per participar directament de la missió: Pobresa, Família, Joventut i Ecologia, aquests serien els camps prioritaris.

 7.-Quina és la vostra demanda per créixer com a equip?

Desitjaríem que a la Parròquia, la nostra Comunitat es plantegés com una possible opció dins el pla pastoral de joves i adults, i que se’ns ajudés a donar-la a conèixer. Considerem que la nostra vocació no està en oposició a qualsevol grup de joves-adults i/o adults dins la nostra parròquia, ja que molts dels actuals integrants de la nostra Comunitat participen de manera activa en la vida parroquial i, fins i tot, pertanyen a alguns dels seus grups o ocupen tasques de responsabilitat que, en alguns casos, s’estenen al bisbat. Hem de sumar i treballar en xarxa.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal