Himne a l'Alegria

 
Amb to progressiu com si s'anés despertant a la vida tota una creació comença la 9a simfonia de Beethoven. Poc a poc, amb un to neutre fins que, de cop, amb un acord de re menor, un esclat ens porta al moment on la vida irromp.   Del salt tràgic de la vida es passa als vents que narren l'altre costat de tot viure, la part més amable.  El segon moviment de la simfonia ens porta a un temps alegre, amb un to vital. L'adagi del tercer moviment parla d'un temps de transformació interior. Un moment que convida a transitar en clau de recés. I finalment, el quart moviment ens porta a la part àlgida de la simfonia. Els acords coneguts per totes i tots venen com en rondalla, de lluny estant o com de molt endins de la terra.  La veu humana apareix en aquest darrer moviment, com si calgués poder dir alguna cosa que amb l'instrument sol no hem pogut transmetre.
 
Potser l'Advent el podríem viure en aquesta clau progressiva, a l'espera del gran esclat de l'Alegria del NADAL. Un Advent que ens convidi, com el llarg adagi del tercer moviment a fer un trànsit per la nostra vida i la vida del món; Contemplant els propis llocs d'ombra que esperen aquest esclat de llum i fent-nos solidaris al llocs de nit que viuen tantes persones; I estar atents, de veure que l'esclat de l'Alegria és a punt d'irrompre i que ja es present en la tremolor greu dels baixos.  Aquesta Alegria que anhelem és la que ja habita a la Terra en diferents indrets i que es vol trobar en un gran cant coral. Perquè l'alegria a que estem cridats a viure i portar l'hem de dur com una coral, en comunitat.
 
Avivem el desig d'anar arribant a aquest NADAL de forma progressiva a mesura que anem encenent la corona de les quatre veles.  Som convidats a anar descobrint on neix la veu d'aquest Déu que ha volgut participar de la nostra humanitat. I que tots els moments d'encontre que viurem aquest NADAL siguin un cant a l'Alegria de saber-nos habitats per Déu.
 
Agraïm al Josep Mallol les seves classes magistrals de música que han ofert aquests dies.
 
P. Roger Torres, rector

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal