Comiat de la catequesi d’infants

Quan es comença una acció pastoral, per moltes ganes que tinguis de fer, sempre fa por perquè mai saps si estàs a l’alçada del que et demanen. Aquesta va ser la meva sensació el dia que em van dir que havia de ser responsable de catequesi d’infants de la parròquia. A part d’inseguretat, també vaig tenir molts nervis, mal de caps, ja que era a començament de curs i sempre havia algú que feia el tret de sortida i jo només m’havia d’enganxar-me. Ara el tret de sortida l’havia de fer jo i...com ho faig? Com anirà? Estaré a l’alçada de la companya que ho ha deixat?... Molts interrogants durant aquell primer mes de setembre de 2005 que em van donar les claus de la parròquia i em va dir el Joan ara comencem el nou curs tu i jo.

Fins avui han hagut molts trets de sortides, moltes reunions, molts mals de cap, mals de panxa, inseguretat, qüestions....però han estat uns anys molt feliços, he gaudit molt amb els infants, els companys catequistes, el Joan, ara el Roger. Uns anys on cada any era com si fos el primer, perquè mai un es igual a l’altre, sempre em sentia novata davant del nou repte de curs de catequesi.

Ara fent una mirada endarrere veig que els infants m’han omplert la meva motxilla de somriures, de preguntes inesperades, d’una fe, una vivència preciosa, d’una inquietud per saber preciosa. Cada sessió, cada missa familiar, cada curs era un primer en tot, perquè mai sabies com et respondríem els infants del grup i sempre es sortia amb un nou aprenentatge. No sé si jo he estat capaç de transmetre’ls el meu goig i alegria del Crist, però ells si m’han ensenyat moltes i moltes coses.

Ara que cedeixo el “meu lloc” de responsable de catequesi d’infants amb una altra, quan ho vaig dir, una persona em va comentar “has deixat el llistó molt alt”. No és veritat, jo he deixat la meva emprenta, que és l’amor a la catequesi, l’amor als infants, l’amor a transmetre la meva alegria del Crist que és el meu guia i la meva raó d’existir, l’amor al Regne de Déu. Que és l’únic llistó que hi ha, saber transmetre l’alegria i la vivència de la teva fe als infants. Es pot fer d’una manera o un altre, però sempre mirant amb el cor l’alegria, la cara dels infants per conèixer i viure com el Crist és ha ensenyat.

Desitjo molt amor al Crist a la nova etapa de catequesi d’infants que comença sense mi i que la propera persona responsable visqui l’amor a la catequesi com jo ho he fet i ho continuaré fent durant tota la vida, ja que la catequesi la tinc ficada al cor i es impossible de traure.

Trini Catalán Carrera

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal