Consell Parroquial Maig

El Consell Parroquial del mes de maig estava fixat al calendari parroquial per al dia 13, però ateses les circumstàncies excepcionals que vivim, hem considerat oportú celebrar el consell el dia 7 de maig, i l'iniciem amb un record per a aquelles persones que ens han deixat, especialment, el Ramon Fabregat i el Frederic Vilà i Tornos.

A continuació fem una roda d’intervencions per posar-nos al dia de com ens trobem, quin és l’estat d’ànim que tenim davant de tota aquesta situació provocada pel COVID-19 .

Quina és la situació en què estem? Sembla ser que entrarem en un desconfinament programat per fases, però a la nostra ciutat ja arriben persones d’altres contrades per treballar a la campanya de la fruita. No tenen on aixoplugar-se, perquè fins a principis de juny, la ciutat de Lleida no té cap pla d’acollida per als nouvinguts. Aleshores se’ns planteja la qüestió sobre què podem fer des de la comunitat per a aquestes persones.  A tall d’exemple, tenim referències de parròquies que, com que no es poden fer eucaristies, han utilitzat l’espai de culte per repartir aliments als més empobrits de la nostra societat. Per tant, què podem fer-hi nosaltres; podríem utilitzar la parròquia per acollir els nouvinguts mentre no es posi en funcionament el pla d’acollida? Després d’un breu debat considerem que la parròquia potser no té la infraestructura adequada per fer una acollida en condicions als nouvinguts. Es comenta que qui hauria d’habilitar espais per acollir aquestes persones hauria de ser la pròpia administració. Mentre no hi hagi respostes, es proposa continuar pensant en aquesta qüestió per tal d’oferir aixopluc temporal al més aviat possible als nouvinguts i s’empodera al Roger per prendre les mesures convenients al respecte.

Pel que fa a les futures celebracions eucarístiques, es podran realitzar un cop entrem a la fase 2. Aleshores es proposa i s’acorda que la missa d’entre setmana tingui lloc a les 19:30 h i no a les 20:00 h com fins ara. També s’acorda de crear equips per a cada eucaristia, per tal de vetllar per les normes de seguretat en fase de desconfinament: distàncies, desinfecció dels bancs, aforament, etc.

Tots fem una valoració molt positiva de les misses on-line que es fan durant aquest estat d’alarma i es proposa que mentre no es torni a la situació anterior, la d'abans del COVID-19, es pugui compaginar en la mesura del possible les misses on-line amb les presencials, atès que l’aforament als llocs de culte estarà limitat.

Acabem amb la pregària de la comunitat al cor i amb l’acord de tornar-nos a reunir virtualment  a les 17:30 hores del dijous 21 de maig de 2020.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal