Consell Pastoral de Sant Ignasi

La sessió del Consell Parroquial de 13 de novembre de 2019 va tenir un format més breu atès que   merament fou informativa. Així doncs, en aquest sentit, com és habitual al trobar-nos just un mes  abans de les festes de Nadal se'ns comuniquen totes les activitats a realitzar en aquestes dates tant assenyalades entre les quals cal esmentar la Portada del Pessebre, l'1 de desembre, al monestir de Les Avellanes, activitat organitzada per l'equip de l'esplai i joves de la nostra parròquia. Això no vol dir, però, que només està pensada per a les famílies d'aquest grup, sinó que és una activitat oberta a tota la comunitat. A més, també està previst fer un matí de recés (7/12/19), una trobada penitencial a la parròquia (8/12/19, a les 20:30h), la Vetlla de joves (20/12/19, a les 20:00 a la parròquia de Sant Pau, la decoració de l'arbre de Nadal a l'IEI (activitat en benefici d'Arrels, 20/12/19, a les 17:00), a banda de les eucaristies previstes per aquestes dates tan assenyalades.

D'altra banda, es comenta que s'ha treballat un primer bloc de punts a tractar en relació la pla pastoral diocesà que, com ja sabem, per a aquesta anualitat, no s'elabora un pla nou sinó que es demana a cada parròquia que faci una revisió a nivell de diferents aspectes  per concretar en quin punt estem. En la sessió del mes d'octubre van treballar els punts relatius a l'anunci de l'evangeli, la proclamació de la fe. De cara al dissabte 11 de gener de 2020 treballarem un segon bloc d'apartats relatius a l'àmbit del servei caritatiu i de la comunitat i a l'àmbit de l'organització i el servei de la comunitat.

Pel que fa la projecte de la parròquia, hem iniciat la feina amb una primera fase de treball, relativa al recull de la història en base a una carta-resum que el Joan Suñol va fer amb motiu del trentè aniversari de la Parròquia, la qual és una exposició clara i concisa d'aquests primers 30 anys d'història. A més el Roger Torres ha presentat un quadre sinòptic del que ha anat passant a la parròquia dècada a dècada i demana posar títol a la dècada dels 30 als 40 anys on, entre altres fets,  podem destacar la vinguda a la comunitat parroquial d’un grup de jesuïtes molt vinculats a l’Àfrica, en concret del Ramon Ribas i Ramon Fabregat des del Xat, la de l'Àlvar de Ruanda i el Congo i l'Alexis on ha passat els darrers estius també al Xat. Com a fruit d'aquesta sensibilitat, s'han engegat diverses iniciatives, entre les quals destaca el grup d'alfabetització. Després de pensar-hi una mica es decideix que aquesta quarta dècada s'aixoplugui sota el títol HOSPITALITAT.

Posem fi al consell amb la pregària de comiat “Comunitat i al Cor”.
 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal