Consell Pastoral d'inici de curs

El 21 de setembre del 2019, als locals de l’Avda. de Madrid, 7, el Consell Parroquial inicia la primera de les seves sessions d’aquest curs amb un to eminentment de reflexió, revisió i esperit crític constructiu. 

Reflexió perquè des que es va gestar la Parròquia de Sant Ignasi a Lleida, la societat ha canviat i hem d’estar atents, oberts i disposats a treballar en comunitat des de i amb la parròquia sentint-nos estimats i enviats per estendre l’amor de Déu en aquest món tant convuls. En aquest sentit, a partir de la lectura del Gènesi se’ns proposa pensar i respondre a les pregunta: quan va sorgir la Parròquia de Sant Ignasi a Lleida, jo on era?, i ara, actualment, on sóc, com em trobo i que faig en aquesta comunitat?.

A partir d’aquí, constatem que, a la parròquia de Sant Ignasi, als seus inicis es van fer moltes coses tenint en compte que es creava de nou, seguint l’esperit del Concili Vaticà II. Ara, però, la societat d’avui dia no és la mateixa que aleshores i és per això que ens cal una renovació, un fil integrador de baix a dalt.

És una parròquia amb molta vida i cal cuidar-la. Hem sabut aglutinar persones i, sobretot, col·lectius. Cal continuar vetllant per tots. Hem de fer nostre el lema “CONFIAR. En tot, servir i estimar”.Hem de vetllar i treballar per continuar essent la vèrtebra d’un projecte pastoral jesuïta a Lleida. Hem d’assolir el compromís de tirar entre tots la comunitat endavant, perquè no defalleixi, perquè el seu futur depèn de la vitalitat i la vivència dels seus membres.

Seguint el projecte pastoral de la Companyia de Jesús a la Província i a Lleida, i tenint en compte el projecte pastoral que s’anirà fent aquest curs al bisbat, pot ser ara el moment de repensar un nou projecte per a la Parròquia.

Cal reinventar-nos, tenim un projecte pastoral i social.  I sentir-nos com a propis els projectes capitanejats per Arrels o els de l’escola d’alfabetització. Sota el paraigua l’HOSPITALITAT, que volem pensar en una bona acollida a les persones refugiades o migrants, volem que sigui quelcom més que una cosa programada, hem de ser ESPAI D’ACOLLIDA. Hem de repensar les celebracions, que siguin un espai inclusiu, però alhora transformador. Anem a construir, reconstruint comunitat. La comunitat es va crear per estendre l’amor de Déu. La il·lusió d’un projecte al servei del Regne de Déu no l’hem de perdre mai, per això cal adaptar-nos a tots els canvis que es produeixen en el nostre entorn amb noves propostes i projectes que ens permetin mantenir aquesta il·lusió.

Aquest apartat va ser l’essència de la sessió del consell però també cada grup va informar de les seves activitats i de la situació actual en què es troba.

Com és habitual en el primer consell, es  presenta la proposta inicial del calendari parroquial pel proper curs 2019-2020, en el qual es fan diverses aportacions que es comunicaran a la secretaria de la parròquia a fi d'elaborar el calendari definitiu on hi consten les activitats, celebracions, cursos que es duran a terme a la parròquia.

Cal remarcar el canvi d’horari en les celebracions que queda així:

  • De dilluns a divendres 20 hores,
  • Dissabte19.30 hores.
  • Diumenge10 (castellà) - 12.30 i 20.30 hores.

El Consell, com és habitual, va finalitzar amb la pregària de comiat, però, abans de cloure, es va informar de l’estudi sobre la situació de l’estat de l’edifici de la parròquia i un resum de les activitat fetes a l’estiu. Bon inici de curs.

Consell Parroquial.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal