Creiem en un món millor. Dia Universal dels Drets dels Infants

El 20 de novembre totes les persones que d’alguna manera estem vinculades amb el món dels infants tenim molt a dir i, sobretot, a reivindicar i donar veu als més petits. El 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants i des de l’Esplai i el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans hem sortit al carrer per fer-nos veure i sentir.

També tenim molt a aprendre i, a poc a poc, anem descobrint que, juntes, podem crear un món millor, més just, més solidari, més jugable... sense límits ni fronteres, amb esperances i il·lusions. Sabem que no és fàcil, i que hi ha indrets al món on els drets dels infants no són respectats.

Per això, els diferents esplais del MCECC-Lleida,ens vam aplegar durant la jornada del DUDI, i vam realitzar diferents jocs i gimcanes pels carrers, i vam llegir el següent manifest conjunt:

“L'any 1989 es va aprovar la Convenció sobre els Drets de l´Infant, un document que recull per primera vegada tots els drets de la infància, obligant als estats al seu compliment. Avui, 30 anys més tard, creiem que encara cal alçar la veu i seguir treballant per una societat en que es respectin completament aquests drets.

Des dels esplais eduquem posant al centre les persones, que no veiem com a adults en potència, sinó com a infants en essència, amb dubtes, incerteses, il·lusions i somnis que fan de la vida una aventura del present i no només una esperança de futur.

És per això que cal viure cada moment com a únic i irrepetible i, per fer-ho, cal que es respectin els drets d'aquestes persones que, malauradament, acostumen a esdevenir més vulnerables.

Molts cops, quan parlem de drets, els adults ens omplim la boca de mots complexos que no porten enlloc quan, en realitat, si alguna cosa hem après dels infants, és que sovint tot és molt més senzill del que sembla. Tan senzill com entendre que tenen dret a sentir-se protegits i estimats, escollir qui són i com volen ser, viure en pau, anar a l'escola, compartir temps amb altres infants i poder dir el que pensen i senten, entre d'altres.

I quan això succeeix, quan els infants creixen en comunitats on es respecta la seva dignitat i se'ls estima com a persones, de cop i volta, tot al seu voltant comença a ser una mica més just, una mica més humà, en definitiva, una mica millor.

Des dels esplais del MCECC tenim el convenciment i la determinació de seguir educant i estimant infants i joves, perquè només plegats podrem creure que un món millor és possible.”

Monitores i monitors Esplai Sant Ignasi
 

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal