El bon pastor Jn 10 11-18

Jesús, ens dius que ets el bon pastor;  Pare ens dius: “jo soc el que soc”; el bon pastor.

Jesús, que és el que et fa bo, el millor, l’únic? La genial simfonia amorosa composta pel Pare i que interpreta en Tu i en nosaltres. Ets Vida que brolla del Pare per ser donada i, ho fas fins a l’extrem. Et buides per deixar-te omplir de nou; així ho has vist fer al Pare.

Nosaltres som les ovelles estimades i formem el teu  ramat. Ens sentim orgulloses de pertanyent i et seguim ben agrupades. Per qualsevol que no sigui el pastor totes li semblem iguales, però per a tu cadascuna som úniques, reconeixes la forma del nostre cap, del musell, les taques del pelatge, la docilitat o rebel·lia...

Nosaltres reconeixem bé el teu xiulet enmig dels sorolls de la tempesta, o el cant dels ocells; la remor de les teves petjades segures i et seguim confiades fins als prats que esculls, per ser-ne els més deliciosos,  entapissats  amb l’herba que millor ens nodreix. Ens acostem a tu amb el delit de sentir la teva mà que acaricia els nostres rínxols i belem agraïdament.

Jesús, tu al davant esculls el millor camí, però en deixes lliures per explorar d’altres rutes més allunyades o cercar d’altres prats que ens semblem millors, Tu et mantens atent i vigilant per si cal venir-nos a cercar i t’apropes amorosament, ens amanyagues, ens carregues a les teves espatlles i seduïts ens retornes al ramat.

Rebem de Tu la Vida en caminar darrere teu, en pasturar  en prats deliciosos, en saciar la set en les aigües cristallines dels rierols o torrents; vivim i som en la Vida.

Pare, que deixem fluir el teu amor en la nostra persona, rebent-lo de la teva font d’on regalima, omplint-nos de Vida i donant-lo totalment de nou per ajudar-te a engrandir el teu ramat en els prats on tots fruirem de les millors pastures.

 

                                                                                          Diumenge 25 d’abril de 2021

                                                                                                                 Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal