El cep veritable Jn 15 1-8

Jesús diu: “Jo soc el cep veritable i el meu Pare el vinyater”. El cep que durant força mesos és un tronc que sembla no tenir vida, de forma gens atractiva als ulls, manté viu  el seu interior en estar ben arrelat al sòl: sorrós, de pissarra o d’un substrat ric i adobat.

 

Com Jesús a la creu: “no tenia bellesa que es fes admirar”; com al sepulcre, és un temps de tancament, repòs i silenci abans de ressuscitar.

 

El cep, des de l’interior nodrit pel Pare, ressorgeix a la vida per oferir-la als sarments que d’ell i en ell van creixent. Pàmpols d’un verd esplèndid  que li permetran esclatar en raïms curulls de grans, plens de la seva presència.

 

El Pare és qui té cura de la vinya, la rega amb gotes de pluja que fa caure amb delicadesa, l’aireja amb l’oratge del capvespre, la humiteja amb la rosada de la nit i reflecteix la llum dels estels en cada gra. Poda els sarments amb gran respecte perquè creixin vigorosos, madurin i donin el millor vi.

 

La nostra existència com a sarments neix i es sustenta de l’amor que Jesús ens regala i de la cura que el Pare ens té. Ell coneix totes les varietats de raïm, el temps de maduració, el moment millor per la verema i, els barreja a plaer per obtenir els millors vins, tots amb la seva denominació d’origen.

 

Senyor, vivim la vida amb confiança, agraïts per ser els sarments de què tens cura amorosament; experimentem l’esclat de la teva presència en nosaltres. En el silenci de l’hivern et mostres com la flama, que il·lumina des del nostre interior, que ens permet  descobrir-te ressuscitat en nosaltres, en els altres i en la creació. Fixem la mirada en Tu per esdevenir sarments delerosos de donar el millor raïm, el que porta la teva empremta, per la teva glòria.

 

Pare, ets el vinyater i coneixes bé l’atenció que cada sarment necessita per esdevenir el millor vi, jove, criança o reserva, per la festa a què ens convides. Que ens mantinguem sempre en el teu amor.

 

 

                                                                                          Diumenge 2 de maig de 2021

                                                                                                                 Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal