El pa i el vi Mc 14,12-16.22-26

Jesús, ens convides al teu sopar, sentim que serà una ocasió ben especial; ens invites per WatsApp, mail, trucada telefònica o personalment piques a la nostra porta. És gran el teu desig per preparar-lo plegats i compartir-lo!

Nosaltres sorpresos i donada la nostra inexpertesa et preguntem: “On vols que el disposem?”. Ens il·lusiona la proposta i ens dirigim a l’indret que tu ens indiques, per  tenir cura, amb amor, fins del més petit detall.

Jesús, tu parteixes i reparteixes el pa, l’aliment bàsic que s’uneix a les nostres cèl·lules i es transforma en energia i bevem del vi, tot compartint la teva copa, que alegra el nostre cor i que es fon amb la joia dels germans.

Nosaltres som el pa que Tu, en la nostra vida, vas pastant i fornejant. Un pa de farina tan antiga i tan nova, on ets la massa mare que el fa fermentar, per esdevenir una molla esponjada i una crosta cruixent. Ens sentim obra teva; plens d’agraïment et preguntem: “on hem d’anar per a partir-nos i donar-nos?”.

Celebrem l’Eucaristia  per recordar aquell sopar pasqual i fer-lo present i, parem la mà per a rebre’t, l’allarguem com un captaire necessitat que es deleix per la millor menja, saborosa, que el nodreix des de l’interior i li aporta vida.

Tots som pa pels altres i alhora el necessitem com aliment; allarguem la mà per a donar i rebre, som la teva mà, i fruïm del millor vi, que ens uneix en l’alegria de sentir-te ressuscitat en cadascú de nosaltres.

Senyor, que les teves mans ens trossegin i ens ofereixin, nosaltres tan sols ens  lliurem a elles. En les mans que ens rebran hi seràs tu per agafar el bocí i nodrir-te’n.

Et donem gràcies per la teva vida que es parteix i ens és donada a tots, en el dia a dia, i ens omple d’esperança poder aixecar la copa, plena del vi nou, i brindar amb Tu en el Regne de Déu.

 

                                                                                         Diumenge 6 de juny de 2021

                                                                                                                 Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal