Els talents Mt 25,14-30

Senyor ens vas regalant els talents com a gotes de pluja que cauen suaument. A cada persona els que Tu creus adequats segons les seves característiques personals. Tu has creat totes les vides, les coneixes bé i saps els talents que podran gestionar per la seva realització i plenitud.

Cada persona amb els seus talents, que porten el segell del Pare, són una baula de la cadena humana que transita i col·labora en la realització del Regne per arribar a participar del goig del Senyor. Tu els dónes llibertat i mai perds l’esperança en l’esforç dels teus fills.

A la Mediterrània central, Senyor, preguntes pels talents que vas confiar als teus fills; els que van a la deriva d’una barca enmig d’aigües embravides i que són engolits cap al fons, i els que des d’un vaixell, ben lluny de casa seva, per estimació, esmercen tots els esforços i coneixements per aconseguir salvar el major nombre de vides.

Els immigrants deixen la seva terra amb l’esperança que, en una altra de millor, podran realitzar-se  amb els talents rebuts i, els voluntaris de l’Open Arms fan de la seva vida donació pels talents que els han estat confiats.

Tu ets allà a la Mediterrània, en el cor dels uns i dels altres. Ets profund dolor per tant patiment i mostres les teves llàgrimes en les gotes d’escuma de les onades, i ets esforç incansable, i espurna d’esperança pels homes i dones que, com Tu Pare, surten a la recerca de les vides que estant en situació de perill; per ells totes són valuoses i cal rescatar-les. Tu sents goig i els omples de la teva força.

Enmig de la desolació s’escolta la teva veu en els crits d’auxili dels immigrants: “ajuda’m, cerca el meu fill...” i en les paraules dels voluntaris que intenten tranquil·litzar: “no us mogueu, seieu, us traurem a tots...” mentre Tu vas repartint  salvavides.

Senyor, confiats que hem rebut talents segons les nostres possibilitats, et demanem que mai ens cansem d’esforçar-nos perquè esclatin en  flors acolorides i oloroses i en presentar-nos humilment a la teva presència, engalanar-te i participar del teu goig.

                                    

                                                                                                                 Mercè Almirall

                                                                                 Diumenge 15 de novembre de 2020

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal