Endevina de qui parlem

1.-Quant de temps fa que us vau constituir com a grup?
En primer lloc cal remarcar que no som un grup de la parròquia, sinó un grup de l’esplai. Encara que el grup com a tal sorgís pocs anys després que es creés l’esplai i funcionessin de manera independent, ara ja fa tres anys que funcionem com una mateixa cosa.

2.-Quin és l'encàrrec que heu rebut de la comunitat parroquial?
Crear un espai on les noies i els nois de la ESO puguin sentir-se còmodes, puguin expressar les seves preocupacions, les seves ganes d’enfrontar la vida, i sentir-se acompanyats en un moment tant complex, a partir del lleure. En aquest grup de l’esplai ja no treballem tant a partir del joc, sinó que les dinàmiques van més lligades amb l’observació del món, reflexió i actuació a partir del servei.

3.- L'objectiu principal de la vostra feina a la parròquia és...
Educar en el lleure als joves per tal d’enfocar-los cap a una visió del món més crítica i real. Seguir el camí de Jesús de manera directa o indirecta, per tal de que puguin obrir-se de mires i trobar un sentit a tot allò que fan.

4.-Quina és la vostra principal preocupació a l'hora de donar suport als grups de la parròquia?
La nostra principal preocupació és formar a joves de manera que se sentin còmodes i vegin que la parròquia és un espai on poden sentir-se a gust sent ells mateixos. Ens hem trobat que hi ha hagut algun any en què no arribaven joves al grup dels més grans. Això és perquè pel camí van trobant altres coses que els agraden i van seleccionant allò que cap a la seva vida i allò que no. Així doncs, tenim la preocupació, i a la vegada repte, de seguir fent un feina important de cara a aquest aspecte per tal de poder seguir treballant amb tots ells.

5.-Com us agradaria comunicar l'aposta dels seguidors de Jesús en la societat de Lleida?
Creiem que és fonamental per comunicar l’aposta, un equip que tingui clars els valors que es volen transmetre als joves. En una societat que està en constant canvi i plena d’estímuls que ens condicionen la manera com som, és molt important treballar qui som i d’on venim, a partir d’uns referents positius clars. D’aquesta manera, volem ser un exemple d’educació en valors, com el respecte, l’estima, el servei...

6.-Quina és la vostra demanda per créixer com a equip?
Per tal de créixer com a equip necessitem seguir tenint joves amb ganes de conèixer el món d’una altra manera i per fer-ho possible, s’ha d’anar treballant als diferents grups de l’esplai des de ben petits. Sense ells no podem seguir fent la nostra tasca. L’Esplai s’ha unificat per poder donar aquesta continuïtat i garantir que els joves arribin al grup, ja que, com hem dit, anteriorment s’anaven perdent pel camí. Els nens veuen que és un lloc bo i tenen ganes d’arribar a formar part d’aquest grup. Un cop estem junts, progressivament, anem transmetent aquest missatge. També és necessari que els monitors rebin una formació. Si no tenim clares les idees i no sabem on volem anar a parar, no podrem transmetre plenament tot allò que volem des de l’Esplai.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal