Hospitalitat

Acollir, protegir, promoure, integrar. Aquestes quatre paraules resumeixen el que el Papa Francesc defineix com el programa a desenvolupar amb els que truquen en la nostra porta: immigrants i refugiats.

Podríem dir que amb l’escola d’alfabetització i de llengües per a immigrants, la comunitat cristiana de Sant Ignasi vol realitzar d’alguna manera aquest programa:

Acollim per protegir i promoure.

Les portes de la parròquia s’obren per acollir, en primer lloc, mares marroquines que, amb les seves faldilles fins els peus i els seus xadors al cap, donen una aire de zoco a l‘atri d’entrada. Són les més nombroses. Però també hi venen ucraïnesos, pakistanesos, lituans, camerunesos, malians i ivorians, i fins a una trentena de nacionalitats completen el panorama ètnic i cultural que cada dilluns i dimecres, a les 10 del matí, es barreja amb tota naturalitat.

Els acollim i al mateix temps els protegim de la soledat, de l’ostracisme i la xenofòbia que troben fàcilment en veïns i en polítiques ultra dretanes. Aquí troben amistat i calor humà.

L’escola acull, protegeix i també pretén promocionar.Dominar la llengua és el primer instrument de promoció. Sense això mai no podran trobar treball o permís de residència

Falta encara el quart element: “integrar”. Això ja ens supera. Integrar vol dir trobar un contracte que els faci autònoms econòmicament. Que no depenguin de Càritas o d’Arrels o dels serveis socials de l’ajuntament.

Entre tots, hauríem que trobar la manera de realitzar aquest quart element del programa del Papa Francesc: com trobar treball per a aquests que hem acollit, protegit i promocionat?

Aquest any, la situació esdevé més urgent per la nova línia que comencem amb els MENA (MEnorsNoAcompanyats). Quan compleixin 18 anys, seran deixats a si mateixos i serà un greu problema si no s’integren en el món laboral.

Jesús no va ser acollit a Betlem. Acollim-lo avui en els nostres germans més vulnerables.

 

Hospitalita

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal