Informe informal: Escola de llengües per a emigrants

Dic “informe informal” perquè no tinc totes les dades, però crec que és bo donar, si més no, unes pinzellades del que ha estat aquest curs.

Com ja va sent costum, a la inscripció ens acostem als 200 alumnes de més de 25 nacionalitats. Cal remarcar que les dones magrebines constitueixen el 50% de les inscripcions i que, amb els seus nicabs i la seva indumentària, donen a la parròquia un aire de mesquita o de “zoco” marroquí.

És veritablement admirable la dedicació dels 34 voluntaris que fan possible aquest projecte d’acollida i d’integració dels que arriben a casa nostra, després de totes les aventures passades des que van decidir deixar país, família i amics.

D’aquest voluntaris, 18 ensenyen català o castellà, dilluns i dimecres, en 8 aules que van des d’alfabetització fins al nivell superior. Els altres 16 són voluntàries que guarden els fills petits de les alumnes, a fi que puguin fer la classe en tota tranquil·litat.

Per facilitar el coneixement de Lleida, hem visitat les adoberies, el dipòsit d’aigua, sota la plaça del dipòsit, el Museu de Lleida... Hem tingut una sessió de cine al Funàtic i preparem un viatge turístic per Lleida amb l’autobús turístic.

Però com que el Ramadan s’acosta i el treball a l’horta ens va robant alumnes que, a Déu gràcies, troben feina amb els fruiters, (aquest és el seu gran problema: trobar feina i tenir papers en regla) ja estem preparant la fi del curs per al 13 de maig,  amb la distribució de diplomes.

I com a fi de festa, cada alumna portarà un plat típic del seu país amb el que celebrarem la fi del  5è curs d’Escola de Llengües per a emigrants.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal