La Paraula Jn 1,1-18

Déu se’ns dona a conèixer, des del principi, per la Paraula que és la seva essència. La Paraula que sorgeix d’Ell i que és pronunciada per a crear-ho tot. La Paraula és Amor i d’ella brolla la Vida!

La Paraula, com un so perfecte, s’ha anat propagant pels clams de pregària i lloança cap al Pare, pel diàleg entre persones, per la sonoritat de la natura, per la melodia del dia a dia, fins a arribar a nosaltres per a enriquir-nos els cors.

«Déu digué: que es faci la llum» Des de l’inici va desitjar il·luminar la seva obra perquè poguéssim admirar-la!

La Paraula no es consumeix mai, res no pot amagar-la perquè en qualsevol moment puguem acostar-nos abrusats pel seu caliu. «Moisès, Moisès! Ell respongué: Soc aquí»

La Paraula és en el nostre origen i ens fa únics escollint per a cadascú el nom més escaient. «T’he cridat pel teu nom: ets meu».

Ens cal avesar bé l’oïda per reconèixer-la  quan es personalitza en nosaltres, és la veu de Déu qui la mussita. «Samuel, Samuel! Ell va respondre:  ̶  Parla, que el teu servent escolta.»

Maria, l’escollida, receptiva al desig de Déu de dipositar-se en el seu cos i donar a llum la Paraula, va acollir amb el cor obert i ple d’esperança les paraules que l’àngel li va adreçar: «Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu.»

Jesús, la Paraula feta home, sortida del si del Pare, va fer de la seva vida un recitatiu inesgotable de paraules per revelar-nos qui és el Pare de qui som desig amorós des de l’inici i per sempre.

Al llarg de la història moltes persones seduïdes en escoltar el seu nom, sorgit de la boca del Pare, s’han anat afegint al seu cor, dirigit amb harmonia per la batuta de Jesús,  per entonar la Paraula de Déu i anunciar-la fins a l’eternitat.

Senyor, et demanem que la nostra vida sigui manifestació de la Paraula, que  xiuxiueges al nostre cor, incansablement.

 

                                                                                                                                                                                         Diumenge 2 de gener 2022

                                                                                                                                                                                                               Mercè Almirall                                                                         

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal