L’anunci de l’àngel als pastors

 

Gràcies a la voluntat d’un de nosaltres, aquest any hem tingut un motiu nou a l’entrada de la parròquia. Són les figures de l’anunci de l’àngel als pastors.  El missatger del Senyor els diu unes paraules que ja havia anticipat el profeta Isaïes:

“Ens ha nascut un noi, ens ha estat donat un fill que porta a l’espatlla la insígnia de príncep. Déu li ha posat aquest nom: Conseller-prodigiós, Déu-heroi, Pare-persempre, Príncep-de-pau. Serà immens el principat, la pau no tindrà fi en el tron de David i en el seu regne, fonamentat i sostingut, des d’ara i per sempre, sobre el dret i la justícia.”

Aquest és l’anunci per a tota la humanitat: Jesús ha nascut des de la humilitat per a ser humà com nosaltres, com els qui trobem cada dia al carrer, a la botiga, a l’escola, en creuar un semàfor...  Però a la vegada mostra el camí per assolir els drets humans i la dignitat de les persones.

L’àngel posa en les seves paraules el motiu de l’esperança per a tota la Humanitat. Aquell nen en bolquers i la seva senzillesa ens mou a la tendresa, com qualsevol nadó, i desperta en la nostra vida l’alegria i l’optimisme: Fa fora les pors, fora els futurs incerts, fora la injustícia en mans dels poderosos, fora l’arrogància i els “egos”... És un missatge per al poble, per als pastors i per a les persones de bé... Avui podem celebrar l’alegria de l’anunci d’un món nou, d’un nou ordre de les coses, d’una societat que pot creure en ella mateixa, perquè es proclama des de la igualtat i la fraternitat de les persones senzilles, del poble...

«No tingueu por: us anuncio una nova que portarà a tot el poble una gran alegria: Avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Les seves senyes són aquestes: trobareu un nen en bolquers, posat en una menjadora» Lc 2,1-14

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal