L’enamorament Mt 25,1-13

Gràcies, Pare per haver-te enamorat de nosaltres, ja abans de crear-nos, perquè ens unim a Tu, l’espòs, en la plenitud del Regne. Desitges la nostra intimitat, som meravellosos als teus ulls.

Tu ens vas seduint, ens vas enamorant, ens crides pel nostre nom. Ens vas omplint de la Saviesa i el nostre cor s’encén de desig i a poc a poc te’l obrim i ens acostem confiats per encaixar les teves mans en la festa de les noces.

Ens esperes a la porta de casa pacientment, vens al nostre encontre allà on menys imaginem i, sols Tu saps el dia i l’hora.

Cada dia ens obsequies amb petits presents, quants detalls meravellosos, quanta creativitat i espontaneïtat, però que no som capaços de captar i que ens perdem. Perdona, Pare pel nostre tancament de cor.

Aquests mesos de la COVID ha bufat un vent turbulent i canviant de direcció que ens ha dificultat mantenir la torxa encesa, s’ha desdibuixat el camí i hem dubtat cap a on encaminar les nostres passes però, la Saviesa amb pas decidit i segur ha vingut a cercar-nos i ha omplert d’oli les nostres torxes, ens ha agafat fermament de la mà i des de la boira ens ha permès sentir la teva crida: “No tingueu por. L’espòs és aquí. Sortiu a rebre’l”

La nostra por, la incertesa pel desconeixement del futur, la soledat, la mort dels éssers estimats, ens ha portat a fer passos dubitatius cap a Tu o ni tan sols hem estat capaços d’obrir la porta i anar al teu encontre. El que ens hem perdut!

La nostra torxa ha fet poca llum, hem descuidat de proveir-nos de combustible i se’ns ha acabat al fer-la cremar tot el temps per il·luminar, la nostra por a la foscor que ens ha mantingut tancats en nosaltres.

Saviesa, a tu que brilles i mai et marceixes, et demanem que ens ajudis a mantenir la torxa encesa. Omple el nostre cor de l’oli que mai es consumeix i fes que la nostra vida sigui una flama d’enamorament creixent i de desig en la festa de les noces.

                                        

                                                                                                                 Mercè Almirall

                                                                                   Diumenge 8 de novembre de 2020

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal